Férové daně, jak na ně?

Férové daně, jak na ně?

Adresa:

Praha 7, Poupětova 1

Termín: 1.6.2016

1červen středa 17:00

Žánr: ostatní akceworkshopzdarma


Glopolis odhaduje, že Česká republika ztrácí 21 – 57 mld. kč ročně kvůli daňové optimalizaci velkých firem. Přijďte zjistit, proč je to problém, který se týká nás všech. Proč není dobré, když se peníze přelévají do daňových rájů?

Proč je důležité, aby se daně platily? A jaké daně jsou podle vás férové? Pro nás férové zdanění znamená, že mezinárodní firmy platí své daně tam, kde doopravdy vytváří skutečný zisk. Workshop má za cíl vás v několika hodinách provést tím, proč jsou dnes daňové úniky a agresivní optimalizace daní skrze daňové ráje ze strany mezinárodní firem klíčovým problémem jak pro bohaté, tak pro rozvojové země.

Zároveň dostanete příležitost říci za sebe, jak byste chtěli, aby systém ideálně fungoval. Co by podle vás měl stát zařizovat z našich daní? Co bychom naopak lépe zvládli sami, kdyby nám peníze zůstaly? Nechte se inspirovat výstavou Duše peněz a s její pomocí si vytvořte stát, kde se podle vás daní férově! Na jaké otázky najdete na workshopu odpověď:

- Proč je pro společnost důležité, aby placení daní skutečně fungovalo? - K čemu se daně ve státě vlastně využívají? - Kolik bohaté i rozvojové země ztrácí kvůli daňovým rájům? - Co můžeme udělat, aby se situace zlepšila? Jako bonus Vám prozradíme, které z Vašich oblíbených značek rozhodně neplatí daně tak, jak by se slušelo.

Facilitátoři: Adéla Foldynová, DOX a Jonáš Vnouček, Glopolis. Workshop je součástí výstavy Duše peněz. Kapacita workshopu je omezena. Prosíme, registrujte se na: rezervace@dox.cz Vstup zdarma, včetně návštěvy výstavy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Férové daně, jak na...

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)