Diáky | Dokolakolem

Diáky | Dokolakolem

Adresa:

Praha 3, Biskupcova 31

Termín: 6.5.2016

6květen pátek 19:00

Žánr: ostatní akce


Zveme Vás na předpremiéru dvou dílů husto kruto přísného kulervoucího 6-dílného seriálu Dokolakolem, který bude Česká televize vysílat na programu ČT2 od 18.5. Filip a Tomáš jsou vozíčkáři. V roce 2013 zkusili vyrazit na čtyřkolkách, které občas vymění za vozíky, a motorce, na které jezdí René, kolem Černého moře přes hory Velkého Kavkazu.

Pak se zrodila myšlenka podniknout další cestu – k největšímu jezeru světa, Bajkalu. „Myšlenka vznikla jednoho pozdního rána u lahvinky, když jsem si řekl, proč lidem neukázat strasti i slasti našeho cestování,“ přibližuje vznik projektu Filip Mergental a doplňuje: „Díky kladnému ohlasu na náš amatérský sestřih z první velké cesty kolem Černého moře jsem nabyl přesvědčení, že se najde spousta lidí, kteří se rádi podívají na partičku kamarádů, kteří jsou trochu jiní.“

Na cestě strávili „dacani“, jak si tři přátelé říkají, celkem sedmdesát dní a projeli sedm zemí. Z této odvážné cesty vznikl originální cestovatelský seriál plný drsného humoru a vtipné nadsázky, který přinese ojedinělý pohled na život vozíčkářů a zároveň inovativní způsob zpracování cestovatelské show.

Výtěžek ze vstupného bude věnován Motoklubu vozíčkářů České republiky na stavbu speciální mašiny se sajdkárou, na které si budou moct všichni vozíčkáři obnovit nebo udělat papíry na motorku. O svém vozíčkářském road tripu na Bajkal přijdou Filip, Tomáš a René vyprávět do Aera v rámci cyklu cestovatelských přednášek Diáky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Diáky | Dokolakolem

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 335 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (1 519 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 808 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 816 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3.2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 326 m)