Noc literatury 2016

Noc literatury 2016

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 32

Termín: 11.5.2016

11květen středa 18:00

Žánr: ostatní akceknihyveletrh


Jubilejní 10. ročník literárního happeningu opět netradičním způsobem přiblíží současnou evropskou literaturu v nových českých překladech. Série veřejných čtení se uskuteční během jednoho večera na atraktivních či běžně nedostupných místech Prahy 8 - Karlína.

Literární trasa má celkem 21 zastávek, na všech místech se začíná v 18.00 a pokračuje v půlhodinových intervalech až do 22.30. Ukázky bude interpretovat 21 známých hereckých osobnosti. Noc literatury organizují Česká centra, ve spolupráci s pražským sdružením evropských kulturních institutů sítě EUNIC, kulturními odděleními zahraničních velvyslanectví, Zastoupením Evropské komise v ČR a nakladatelstvím Labyrint.

Letošní ročník se koná ve spolupráci s Městskou částí Praha 8 a pod záštitou místostarostky Aleny Borhyové. Projekt se odehraje jako každoročně v předvečer zahájení největšího knižního festivalu v zemi – Světa knihy.

Řada autorů tak přijíždí na Noc literatury osobně v rámci své následné prezentace na knižním veletrhu, který je letos zaměřen na severskou literaturu, podobně i Noc literatury klade letos v celém záběru evropských knih větší důraz na „Sever“. Organizátoři NL úzce spolupracují s velvyslanectvími severských zemí, ale především se Skandinávským domem a projektem #ReadNordic.

Díky nim zavítají do Prahy autoři Kaspar Colling Nielsen, Katja Kettu, Siri Pettersenová, Lotta Lundbergová, aby si ukázky ze svých knih, přeložené do češtiny a vydávané v posledním roce, poslechli a osobně se setkali se svými čtenáři na společné autogramiádě na jednom z míst trasy, v Karlín Studios, kde se také budou všechny letos čtené knihy prodávat.

Projekt se ve stejný večer odehraje i na dalších 48 místech po celé ČR. Podrobnosti na http://www.literaturenights.eu/cs/2016 #EUNIC

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

24duben středa 17:00

Start with children

, Vyšehradská 2075/51 Ostatní

Ubytování v okolí akce Noc literatury 2016

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (332 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (807 metrů)

ValentinskaPraha (878 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (207 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (419 m)