Veena (křest alba help it to die) + Core Belief

Veena (křest alba help it to die) + Core Belief

Adresa:

Praha 1, Smetanovo nábřeží 2

Termín: 7.6.2016

7červen úterý 21:00

Žánr: koncertypunk


Dávno před Kalle či Nod Nod byla Veena. Kapela, která vyrostla z osobité a plodné táborské scény, ke které se dodnes ráda a často hlásí. V roce 2008 vydali čtyřpísňové EP Behind Sonic Glances (které je dodnes dostupné k bezplatnému stažení) a přestože poté ještě složili množství dalších skladeb, zdálo se, že ty nikdy nespatří světlo světa.

Poslední koncert odehráli v roce 2009 právě v Táboře a rozprchli se do jiných kapel – vedle výše jmenovaných také do řad letošních držitelů ceny Apollo Please the Trees. Loni se ale znovu sešli v rodném městě a zjistili nejen to, že chemie mezi členy kapely stále funguje, a tedy mohou koncertovat, ale též, že by rádi nahráli hudbu, která by jinak zůstala zapomenuta.

Což by byla škoda nejen pro kapelu, ale zejména fanoušky, kteří na Veenu dodnes nezapomněli. Jejich návrat vznikl z nejprostších pohnutek: z radosti ze spontánního opětovného setkání a společného hraní. Ze dvou zimních koncertů pak vzešlo nahrávání desky, kterým se sice prolínají těžká témata, jako celek ovšem album není depresivní – podobně jako v jeho názvu i na přebalu je důležitým slovem lehkost, případně nadsázka.

V květnu letošního roku tak vyjde album Help It to Die, kterým prostupuje jak emocionalita vrozená hlasu Veroniky Buriánkové, tak postpunková razance, jakou si protagonisté do svých následujících kapel tolik neodnesli. Veena hraje v sestavě Veronika (dále Nod Nod a Kalle), Sváča (Please the Trees), David (Nod Nod a Kalle) a Koky (ex-Ladies Swim).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

Ubytování v okolí akce Veena (křest alba help...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (546 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (611 metrů)

ValentinskaPraha (681 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (28 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (603 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (399 m)