Marek Orko Vácha: Tvůrce tvoří tvůrce

Marek Orko Vácha: Tvůrce tvoří tvůrce

Adresa:

Praha 1, Karmelitská 9

Termín: 25.5.2016
Vstupné:

0

25květen středa 19:00

Žánr: ostatní akce


Cokoli Bůh v příběhu o stvoření v šesti dnech stvoří, tomu dá nějaký úkol. Klenba, země, zelené rostliny i vody dostávají vždy do vínku i kus stvořitelského charismatu. Bůh netvoří mramorové sochy, jakkoli by byly krásné. Tvůrce tvoří tvůrce. Zadáním člověka je být obrazem Božím, a jeho úkolem nic menšího, než ruku v ruce s Bohem dokončovat stvoření světa. Otázka „kdo je člověk“ je dnes palčivější než kdy jindy. Židovsko-křesťanská tradice staví člověka velmi vysoko – jako obraz Boží, jako chrám Ducha svatého.

Marek Orko Vácha – kněz, přírodovědec, pedagog a spisovatel. Je farářem lechovické farnosti, farním vikářem Římskokatolické akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora a přednostou Ústavu etiky na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Věnuje se tématům evoluční biologie a lékařské a environmentální etiky.

Člověk stojící s odpovědností v rodině, ve společnosti a ve světě. Ve své velikosti, jedinečnosti a originalitě, ale také ve své křehkosti a konečnosti. Člověk jako otázka, na kterou on sám hledá v životě odpověď. Člověk vedoucí dialog se sebou samým, s druhými a také s tím Nejvyšším. O to vše nám jde v projektu "Člověk v dialogu".

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Marek Orko Vácha:...

The Golden Wheel HotelPraha (488 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (565 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (894 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (418 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (588 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (582 m)