Shakespearovské soirée

Shakespearovské soirée

Termín: 23.4.2016

23duben sobota 21:00

Žánr: divadlokomedie


Dne 23. dubna uplyne od smrti Williama Shakespeara 400 let, k tomuto divadelnímu výročí si Městská divadla pražská přichystala speciální Shakespearovské soirée. Vážně i nevážně vzdáváme hold největšímu světovému dramatikovi.

Především našim divákům připomeneme stěžejní scény z našich dvou shakespearovských inscenací – z Krále Leara a Snu čarovné noci, tedy z jedné z nejvýznamnějších tragédií a z nejslavnější komedie velkého alžbětince. Jak moc je tato komedie slavná, dokazuje skutečnost, že scénu z ní natočili i Beatles, což našim divákům také ukážeme.

Shakespearovský večer by nebyl úplný, kdybychom nepřipomněli alespoň ze záznamu jedno z nejslavnějších uvedení Shakespearovy hry v Městských divadlech pražských – Sen noci svatojánské v režii Karla Kříže. Pamětníci pak přijdou zavzpomínat na ty, kteří už s námi tento svátek světového divadla oslavit nemohou.

A jak se takové představení rodí, předvedeme i názorně. Že cesta ke zrodu inscenace je velmi klopotná si budou moci naši diváci ověřit tím, že budou účastni zkoušky, a uvidí, že jedna Desdemona může pořádně zatopit nejen Othellovi.

Účinkovat budou Jan Vlasák, Máša Málková, Pavel Juřica, Petr Svojtka a mnozí další.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Shakespearovské soirée

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (845 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (869 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (749 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (422 m)