Aktivismus na Ostravsku: Probouzení domů a mobi sraz na pouliční karneval

Aktivismus na Ostravsku: Probouzení domů a mobi sraz na pouliční karneval

Termín: 9.4.2016

9duben sobota 18:00

Žánr: ostatní akcediskuze


18:00 Probuď domy – aktivismus na Ostravsku – skrytý půvab periferie Probuď domy je nově zformovaný kolektiv lidí, kteří se inspirovali událostmi kolem ASC Klinika.

Skupina se zabývá nejen prázdnými budovami a s tím spojeným tématem dostupného bydlení pro všechny, ale i reakcemi na fašizující tendence ve společnosti, nebo budováním životaschopné komunity v početných ostravských ghettech. Příspěvek a následná diskuze se bude věnovat především propojení aktuálních témat v regionu spolu s bilancováním ročního fungování skupiny.

Dotkneme se toho, jak to s aktivismem momentálně na Ostravsku vypadá, jaké jsou pro něj dostupné zdroje a v čem jsou jeho momentální limity. To provážeme s reflexí dosavadního fungování skupiny, která se pokouší prorazit poměrně hrubou krustu společenského nezájmu a všudypřítomného rasismu a ukázat, že i Ostrava je místem, kde imaginace má své nezastupitelné místo.

Budeme moc rádi, pokud se diskuze stane otevřeným fórem, sdílením zkušeností z různých kolektivů a kontextů o tom, jak se vyrovnávat s vnějšími i vnitřními výzvami, kterým v aktivistických kruzích čelíme. 19:30 Mobi sraz – Ostrava se nebojí – Pouliční karneval Na diskuzi volně naváže sraz k plánovanému pouličnímu karnevalu v Ostravě, který je reakcí na nacionalistický a protiuprchlický pochod 23.4. v Ostravě.

Je poměrně běžné, že náckovské akce v Ostravě mají velký úspěch a účast, a oproti tomu malou nesouhlasnou odezvu. Chtěli bychom tento trend změnit. Potřebujeme ale vaši pomoc. Pojďte se sejít a přispět svým nápadem, zkušeností, nebo rovnou i domluvou na tom, jak se do akce zapojit.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Aktivismus na Ostravsku:...

Sportovní centrum OlšankaPraha (854 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 327 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (1 986 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 336 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.8 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 148 m)