Daně: Umění se ne-dělit

Daně: Umění se ne-dělit

Adresa:

Praha 7, Poupětova 1

Termín: 18.4.2016

18duben pondělí 19:00

Žánr: ostatní akce


Daně jsou jeden ze způsobů, jak společnost může sdílet své bohatství. Nejde jen o solidaritu s méně movitými. Jde o příspěvek na fungující a bezpečnou společnost. Přesto je řada lidí považuje za břímě či přímo za vyhazování peněz.

Daňové úniky firem a chronické nedanění zisků tam, kde se tvoří, v dnešní globalizované ekonomice zároveň nejvíc dopadá na nejchudší země. Jak jde dohromady mecenášství s využíváním daňových rájů? Proč neradi platíme daně, ale posíláme DMSky?

Máme spoléhat na mecenášství a vlastní solidaritu spíš, než na stát? Jak se na téma férových daní dívají samy firmy - stane se novým tématem společenské odpovědnosti?

O těchto tématech přijdou diskutovat: • Iva Petříčková, výkonná ředitelka Business Leaders Forum • Lukáš Kovanda, hlavní ekonom finanční skupiny Roklen Fin • Henry Ushie, výzkumník a aktivista v oblasti daní, Oxfam Novib, Nigérie Moderuje: Ondřej Kopečný, Glopolis. Diskuze bude probíhat v češtině a angličtině s možností využít simultánního tlumočení do češtiny nebo angličtiny. Vstupné : 60/40 Kč Zdarma pro členy Klubu přátel DOX.

Rezervace nutná: rezervace@dox.cz. Panelovou diskuzi pořádá analytické centrum Glopolis spolu s Centrem DOX . Akce se koná v rámci doprovodného programu výstavy Duše peněz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Daně: Umění se...

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)