HM ...

HM ...

Adresa:

Praha 1, Malostranské náměstí 21

Termín: 7.4.2016
Vstupné:

150

7duben čtvrtek 20:30

Žánr: koncertyrockpunkpoezie


Hm… je česká víceméně pražská hudební skupina. Vydala doposud čtyři alba (z toho dvě na nezávislé značce g.parrot, poslední dvě CD si Hm... vydali sami) a jedno demo album (ke stažení na webových stránkách).

Jejich písně jsou většinou zhudebněné texty českých básníků jak klasických (Jaroslav Seifert, Josef Kainar, Jan Neruda, Fráňa Šrámek, Antonín Sova, Jiří Wolker, Jiří Orten, František Gellner, Ivan Blatný, Jan Zábrana, František Hrubín), tak současných (Vít Kremlička, Pavel Šrut), dále překlady z poezie francouzské (Jean-Arthur Rimbaud, Guillaume Apollinaire). Ostatní texty jsou od textaře skupiny Petra Kotouše nebo od členů skupiny a jejich přátel.

Působí sice už od roku 1994, ale (jak sami tvrdí a dokazují) nemají příliš komerční ambice. Přesto mají mnoho oddaných fanoušků. Kromě obvyklého klubového hraní pořádají výchovné koncerty pro střední školy, na kterých se snaží studenty přivést k poezii jinými, než obvyklými cestičkami.

Hudební zařazení skupiny není jednoduché, její písně umí být velice křehké, klasicky taneční, formálně praštěné, téměř rockové, nebo i punkové. Na koncertech členové písně prokládají většinou improvizovaným mluveným slovem, přičemž se občas dokážou navzájem pěkně vyvést z rovnováhy. Nejznámějším členem kapely je asi Marek Doubrava, který dříve působil jako kytarista ve skupině Tata Bojs.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

29březen pátek 20:30

Ivo Blahunek

, Malostranské náměstí 21 Koncert

30březen sobota 22:00

Charlie Slavík Revue

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

2duben úterý 21:00

4duben čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce HM ...

The Golden Wheel HotelPraha (422 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (824 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (852 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (400 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (426 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (838 m)