Prague Proms 2016: Joey Alexander Trio

Prague Proms 2016: Joey Alexander Trio

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 4

Termín: 5.7.2016
Vstupné:

150 - 550 Kč

5červenec úterý 19:00

Žánr: koncertyPrague Promsjazzpiano


Letošní ročník cen Grammy byl první, na kterém vystoupil naživo. Na piano zahrál svoji aranž skladby „Freedom Jazz Dance“ autora Eddie Harrise. Nezůstalo však pouze u hraní, Joey byl zároveň i nominován, a sice hned ve dvou kategoriích – se skladbou „Giant Steps“ za „Nejlepší improvizované jazzové sólo“ a s albem „My Favorite Things“ (vydavatelství Montéma) za „Nejlepší jazzové instrumentální album“.

Bylo mu 12 let. Start jeho kariéry mu může závidět lecjaký kolega. Rodák z indonéského Bali se na piano začal učit hrát sám v 6ti letech a své první album (My Favorite Things) nahrál již v 11ti letech. V roce 2014 nastal průlom. Vystupoval například pro Herbie Hancocka, Billa Clintona nebo Wyntona Marsalise. Hvězdou se stal prakticky přes noc, jak o něm napsali The New York Times poté, co zahrál na Jazz at the Lincoln Center´s gala. Následovala další vystoupení, další festivaly - Montreal nebo Newport.

Rozjezd byl ale zřejmě až příliš prudký, a tak začali Joeyho rodiče zpomalovat nastavené tempo. Výsledkem bylo zrušení jeho veškerých letošních evropských vystoupení. Joeyho koncert na letošní Prague Proms se ale podařilo zachránit.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prague Proms 2016: Joey...

Tyn Yard ResidencePraha (347 metrů)

The Emblem HotelPraha (742 metrů)

ValentinskaPraha (864 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (67 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (571 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (931 m)