Twitterobásnění

Adresa:

Praha 6, Srbská 2

Termín: 31.3.2016

31březen čtvrtek 19:30

Žánr: ostatní akcepoezie


Literární kampaň #ReadNordic srdečně zve na poetický večer #Twitterobásnění. Švédský básník Elis Burrau přiletí na konci března do Prahy, aby v dejvické kavárně Potrvá představil svébytný žánr poezie zvěřejňované na Twitteru.

Taková báseň se musí vejít do 140 znaků – do večera se budou moct zapojit diváci ze Švédska i ČR a prostřednictvím Twitteru posílat svá haiku a krátké verše. Spolu s českým básníkem Metodějem Constantinem z nich na místě budeme s Elisem vybírat ty nejzajímavější, budeme je překládat a přednášet, budeme tweetovat a slovně jamovat! Tlumočeno do češtiny.

Vstup volný. Elis Burrau (nar. 1992 ve Stockholmu) je básník, moderátor a jako literární redaktor spolupracuje s nezávislým magazínem Nöjesguiden.

Burrau patří k básníkům sdruženým kolem internetové revue “fikssion”, studoval na literární akademii Biskops Arnös. Společně s básnířkou Annou Axforsovou vede PDF vydavatelství Fame Factory a blog My, co jsme nikdy nepsali prózu (Vi som aldrig skrev prosa). V březnu 2016 vychází Elisovi debutová sbírka básní s názvem a dál jsme dělali něco zásadního (och vi fortsatte att göra någonting rörande, CLP Works), kniha, která je postavená na svévolném zacházení s jazykem a točí se kolem dětí, konceptuálního umění a zrádného potenciálu interního humoru.

Jako poetickou platformu často využívá Twitter a svá díla pravidelně publikuje na http://www.elis-burrau.com. neměli bychom říkat „já umřu“, když se zoufale řehtáme něčemu děsně legračnímu, měli bychom „já umřu“ říkat pořád – Elis Burrau Akci pořádají severská velvyslanectví v České republice a Skandinávský dům v rámci kampaně #ReadNordic za finanční podpory Severského kulturního fondu a Švédské kulturní rady. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Twitterobásnění

Vila LannaPraha (416 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 237 metrů)

ValentinskaPraha (1 475 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (995 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 056 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 985 m)