The Tiger Lillies

The Tiger Lillies

Adresa:

Praha 1, Na Poříčí 26

Termín: 8.5.2016
Vstupné:

490

8květen neděle 20:00

Žánr: koncertykabaret show

Umělci: The Tiger Lillies


Dámy a pánové, vítejte v dekadentním kabaretu The Tiger Lillies! Nové písně v nové sestavě představí: Martyn Jaques (zpěv, akordeon, piano a ukulele), Adrian Stout (kontrabas, hudební pila, teremin, zpěv) a Jonas Golland (bicí).

Skupina vznikla v roce 1989 v Londýně a za dobu své existence natočili Tiger Lillies více než dvě desítky alb. Vedle koncertování po celém světě spolupracovali na řadě hudebních a divadelních projektů – například představení Circa s kanadským tanečním souborem Holy Body Tattoo. Za kultovní muzikál Shockheaded Peter získali prestižní divadelní ocenění Olivier Award. Album The Gorey end, které natočili společně s Kronos Quartetem získalo nominaci na Grammy. Během své hudební kariéry spolupracovali s řadou dalších tvůrců, mezi kterými jsou Alexander Hacke & Danielle de Picciotto, Nan Goldin, St. Vincent a další.

„Brechtovský punkový kabaret“ The Tiger Lillies si získal české publikum již v 90. letech, kdy trojice hrála v žižkovských hospodách. Skladbám, které nesou stopy pouliční opery, předválečného kabaretu, francouzského šansonu, cikánských písní a odkazů na Jacquese Brela a Bertholda Brechta, dominuje hlas Martyna Jacquese, který se jako samouk vyškolil na zpěváka s kastrátskou technikou hlasu. Pro Divadlo Archa, kde pravidelně vystupují, vytvořili The Tiger Lillies s režisérem Jiřím Havelkou v roce 2010 hudební moralitu Zde jsem člověkem! Here I am Human!

The Tiger Lillies jsou:
Martyn Jaques (zpěv, akordeon, piano a ukulele) 
Adrian Stout  - (kontrabas, hudební pila, těremin, zpěv) 
Jonas Golland (bicí)

Britské trio The Tiger Lillies je českému publiku známé od 90. let, kdy v sestavě Martyn Jacques (autor písní, zpěv, piano, akordeon), Adrian Huge (bicí, perkuse, hračky) a Adrian Stout (baskytara, pila, zpěv) hráli v žižkovských...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

20duben sobota 19:00

Vysavač

, Václavské nám. 56 Divadlo

21duben neděle 19:30

Rozpustilá noc - aneb noční život za První republiky

, Václavské nám. 794/38, 110 00 Nové Město Koncert

22duben pondělí 19:00

Ubytování v okolí akce The Tiger Lillies

Tyn Yard ResidencePraha (723 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 139 metrů)

ValentinskaPraha (1 263 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (518 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (988 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 385 m)