Prague Photo 2016

Prague Photo 2016

Adresa:

Praha 1, Náměstí Franze Kafky 3

Termín: 19.4.2016 24.4.2016
Vstupné:

60

19dub - 24dub celý den

Žánr: výstavyfotografiefotky


Prague Photo 2016 představí téměř tři desítky vystavujících subjektů.

Kafkově domě bude možné zhlédnout nejširší plejádu jednotlivých fotografů, galerií a společností zabývajících se fotografií, prezentovány budou originály téměř 230 autorů, a to jak současných, tak i klasiků.

Své kolekce autorských fotografií uvedou např. Artinbox Gallery, Thalia Picta , Galerie Gambit, IndigoSpace, Galerie Millennium, aj. Stále populárnější jsou tzv. pop-up prezentace jednotlivých autorů - letos např. Magdalena Bláhová, Tomáš Paulus, Robert Carrithers, Antonio Cossa. Poprvé se vedle českých umělců představí i fotografové ze Slovenska, USA, Polska a Ruska.

Tradičně PRAGUE PHOTO uvede obsáhlou sekci tvorby nejmladší generace fotografů – studentů a čerstvých absolventů sedmi odborných škol (Slezská univerzita Opava, Západočeská univerzita Plzeň, Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem, Škola střední a vyšší odborné školy Michael a Orange Factory, Vysoká škola umění v Bratislavě aj).

Přehlídka je již tradičně doplněna bohatým doprovodným programem – především projekcemi a workshopy, na kterých se budou návštěvníci moci seznámit s technikami 19. století. Již od vzniku přehlídky je na návrh odborné komise každoročně udělována mladému fotografovi do 35 let cena Young Prague Photo Award. Díky tomuto ocenění zaznamenali dosavadní laureáti značně zvýšený zájem o svoji práci a tento kredit jim následně přinesl i zajímavé nabídky ze zahraničí.

Konání již VIII. ročníku Prague Photo svědčí o dlouhodobém zájmu publika i odborníků a samotných tvůrců o takovouto specializovanou a širokou platformu.Pro organizátory je tento zájem největší motivací do dalších let.

Otevírací doba / Opening hours:    

19. - 23. dubna  2016   11 – 19 hod.
24. dubna 2016            11 – 18 hod.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prague Photo 2016

The Emblem HotelPraha (79 metrů)

ValentinskaPraha (201 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (240 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (130 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (137 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (660 m)