Slade + host: Turbo

Slade + host: Turbo

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 30.11.-0001

1leden sobota 20:00

Žánr: koncertyrockglam rockSlade

Umělci: Slade


Glamrockoví velikáni Slade se vrací do ČR!

Jeden z vůdčích představitelů glamrocku – skupina Slade - se na podzim 2016 vrací do České republiky. Po úspěšném vystoupení v brněnském Bobycentru v roce 2014 tato čtyřčlenná formace přijíždí zpět, aby zde odehrála dva koncerty: ve čtvrtek 20.10.2016 v brněnském Sonocentru, které vyniká skvělým ozvučením a akustikou, a v sobotu 22.10.2016 ve Velkém sále Lucerny v Praze. Na obou koncertech jim bude předskakovat tuzemská kapela Turbo, která byla založena v roce 1981, a tedy bude slavit 35 let na scéně.

Skupina začínala v roce 1966 pod názvem N'Betweens. Zakládajícími členy byli Dave Hill a Don Powell. Později si změnili název na Ambroze Slade, což nakonec zkrátili na Slade.  V letech 1971 až 1975 vydali několik komerčně velmi úspěšných alb a singlů, jmenujme např. Far Far Away, My Oh My nebo skladba Merry Xmas Everybody, která je dodnes jednou z nejhranějších vánočních písniček. Všechny jejich koncerty byly dopředu automaticky vyprodány. V roce 1974 účinkovali v rockovém filmu Flame, jehož soundtrack obsahuje další velké hity - Far far away a How does it feel.

Po návratu z ročního turné po Spojených státech začala sláva skupiny ochabovat. Ve Velké Británii se totiž prosazovaly nové hudební směry – punk rock a new wave. Skupina se rychle vytrácela z médií i z předních míst hitparád. Na krátkou dobu se skupina vrátila na přední příčky hitparád začátkem 80. let se skladbami Run Runaway a My Oh My a naposled v roce 1991 se skladbou Radio Wall of Sound.

Skupina byla pověstná svými bouřlivými živými koncerty a živou komunikací s publikem. V popularitě překonala všechny své glamrockové souputníky Wizzard, Sweet, T. Rex, Suzi Quatro, Smokie, Gary Glittera i Davida Bowieho. Tvorba Slade významně ovlivnila další vývoj rockové hudby. Přestože se v USA příliš neprosadili, řada kapel přiznává inspiraci právě u Slade (za všechny jmenujme slavné KISS).

V Česku Slade vystoupí v aktuální sestavě: Dave Hill (kytara, zpěv, baskytara), Don Powell (bubny, perkuse), John Berry (baskytara, vokály), Mal McNulty (vokály, kytara).

Skupina Slade byla jednou z vůdčích skupin glam rocku a v době své největší slávy to byla komerčně nejúspěšnější skupina ve Spojeném království. Nejúspěšnějšími písničkami jsou skladby Far Far Away, My Oh My nebo skladba...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Slade + host: Turbo

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (735 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (800 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (865 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (685 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (528 m)