Přejít na stránky Ticketpro.cz

Žena, která uvařila svého manžela

Adresa:

Praha 2, Římská 45

Termín: 13.12.2017

13prosinec středa 19:00

Žánr: divadločinohrakomedie


Hra začíná v okamžiku, kdy Hillary (bývalá manželka Kennetha) chystá večeři na oslavu tříletého výročí svatby Kennetha a Laury. Hlavním chodem má být „překvapení“. V retrospektivách se divák dozvídá, jaké všechny události předcházely této „poslední večeři“.

Kenneth a Hillary žili ve spokojeném manželství - téměř dvacet let, než se Kenneth(stylizující se do Elvise Presleyho a procházející krizí středního věku), zamiloval do jiné ženy. Zprvu se zdálo, že Laura ztělesňuje vše, co Kennethovi v manželství schází, ale brzy se mu milostná aférka vymkne z rukou a nastává kolotoč lží, výmluv a obviňování. Brzy je Kenneth donucen přiznat barvu manželce a k milence Lauře se přestěhovat.

Laura je sice ztěleněním jeho sexuální touhy a plná elánu, čímž vlévá energii do žil i Kennethovi, ale málo uklízí, málo pere a hlavně – vůbec neumí vařit. Kenneth, který je zvyklý na teplou, chutnou a kvalitní večeři (Hillary je vyhlášená kuchařka) je zoufalý. Z Lauřiných kuchařských pokusů mu je špatně. Postupem času začne lhát Lauře o svém večerním programu (stejně, jako kdysi lhal Hillary, když chodil za Laurou) a chodí se najíst k bývalé manželce...

Tato velmi originální a vtipná černá komedie je exkurzí do světa žárlivosti, zrady, nevěry, klamů a ponížení a ukazuje nový význam rčení, že „láska prochází žaludkem“. Autorka sice předepisuje strohou scénu bez rekvizit a uniformní oblečení, aby veškerá divákova pozornost byla soustředěna na dialogy, ale zároveň rozvíjí velmi peprné a vtipné situace, ve kterých nabízí velký prostor pro hereckou exhibici. Toto originální řešení manželského trojúhelníku, které by měli shlédnout všichni, kdo někdy manželským trojúhelníkem prošli, právě procházejí nebo budou procházet…

První vedení se uskutečnilo v londýnském Royal Court Theatre (upstairs) v říjnu 1991. Hra sklízela úspěchy jak na edinburském Festivalu, tak i na londýnském West Endu. Během několika sezón ji hrála téměř všechna anglická regionální divadla. V zahraničí byla uvedena např. v  Itálii, Izraeli, Řecku, Španělsku, Austrálii. V letošní sezóně bude uvedena v Polsku, v Turecku a v České republice.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

29březen pátek 19:00

Vysavač

, Václavské nám. 56 Divadlo

30březen sobota 15:00

Lovci bobrů

, Václavské nám. 56 Divadlo

30březen sobota 15:00

Štěstí

, Václavské náměstí 43 Divadlo

Ubytování v okolí akce Žena, která uvařila...

Royal Court ApartmentsPraha (649 metrů)

Royal Court HotelPraha (911 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 018 metrů)