Tribute To Duke Ellington: Alice Bauer

Tribute To Duke Ellington: Alice Bauer

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 11.1.2016
Vstupné:

320

11leden pondělí 21:30

Žánr: koncertyJazz

Umělci: Alice Bauer


Edward Kennedy “Duke” Ellington (29. dubna 1899, Washington, D. C. – 24. května 1974, New York) byl americký jazzový skladatel a pianista, jedna z nejdůležitějších postav jazzu 20. století. Spíše než o jazzu mluvil o své hudbě prostě jen jako o „americké hudbě”, často také zdůrazňoval nadžánrovost svého hudebního výrazu.

V jeho orchestrech se proslavilo mnoho jazzových hudebníků, mnoho z nich dalo tomuto orchestru přednost před svou sólovou kariérou. I když byli sami často velmi pozoruhodní, byl to ale právě Ellington, kdo vtiskl orchestru výsledný tvar a zvuk a učinil z něj tak jeden z nejznámějších jazzových souborů vůbec.

Jako skladatel psal Ellington jednotlivé party přímo na míru muzikantům, kteří s ním v dané době hráli. Například skladbu Jeep’s Blues napsal pro Johnnyho Hodgese, Concerto for Cootie pro Cootieho Williamse a The Mooche pro pozounistu Trickyho Sama Nantona. Ellington také pod svým jménem nahrál skladby, které napsali členové jeho orchestru – například slavnou skladbu Caravan napsal Juan Tizol.

Od roku 1941 spolupracoval Ellington velmi často se skladatelem a aranžérem Billym Strayhornem, o kterém často mluvil jako o svém alter egu. Během svého života nahrával Ellington pro mnoho nahrávacích společností a objevil se také v několika filmech. Ještě před vypuknutím 2. světové války stihl se svým orchestrem projet celé Spojené státy i Evropu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

28březen čtvrtek 19:00

Tomáš Jochmann Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

28březen čtvrtek 22:00

Ubytování v okolí akce Tribute To Duke...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (27 m)