Tanec smrti

Tanec smrti

Termín: 20.6.2015

20červen sobota 19:00

Žánr: divadlotanec


Po delším čase ožije opět Malá scéna ABC původním projektem Městských divadel pražských. Své vrcholné dílo Tanec smrtinapsal vynikající, leč kontroverzní švédský dramatik na počátku 20. století, těsně po rozchodu se svou druhou manželkou.

Přestože dnes je Strindberg považován za největšího švédského dramatika, ve své době byl pokládán za skandalistu, neboť jeho díla pronikala do hlubin lidské psychologie a odhalovala zejména nepříjemná zákoutí soužití mezi mužem a ženou s naprostou nekompromisností a bez servítků. 

Tanec smrti je krutou i směšnou anatomií jedné lásky, milostným trojúhelníkem lidí již nemladých, kteří však časem nezmoudřeli a nedokázali ani otupit hroty své vášně, zloby a nenávisti. Muž, žena, milenec, trojice, která nedokáže žít spolu ani bez sebe a která během plynutí času vypracovala strategii vzájemných podrazů, hru intrik a schopnost jít si na nervy k neuvěřitelné virtuozitě, k bravurnímu tanci.

Kdo bude mít poslední slovo? Smrt? Nenávist? Anebo láska, která je počátkem i koncem všeho? Strhující příběh, kde všechno je jinak než se zdá a který nedá divákovi vydechnout až do poslední chvíle, je vysněnou hereckou příležitostí pro tři protagonisty v nejlepších letech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tanec smrti

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (845 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (869 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (749 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (422 m)