Filmový Erlend Loe

Filmový Erlend Loe

Adresa:

Praha 1, Národní 28

Termín: 12.6.2015 18.6.2015

12čer - 18čer celý den

Žánr: filmErlend Loepřehlídkafilm


Přehlídka FILMOVÝ ERLEND LOE: Díla nejvtipnějšího norského spisovatele na plátně.

Skandinávský dům ve spolupráci s Komorním kinem Evald pořádá v Praze ve dnech 12.-18. června 2015 přehlídku Filmový Erlend Loe, v rámci které budou promítnuty tři filmy vycházející z tvorby nejvtipnějšího norského spisovatele.

Erlend Loe patří k nejčtenějším současným norským spisovatelům. „Díla Erlenda Loea bývají charakterizována jako naivistická – životní krize či nesnadné mezilidské vztahy jsou v jeho knihách popisovány jednoduchými, přímočarými větami, které prostupuje všudypřítomný humor a nadsázka,“ charakterizuje Loeovu tvorbu organizátorka přehlídky Jitka Jindřišková ze Skandinávského domu.

V České republice se čtenáři měli možnost seznámit s Loeovými romány Naivní. Super, Doppler, Fakta o Finsku nebo Tiché dny v Mixing Part a s dětskými knížkami Ryba a Kurtovi přeskočilo.

V rámci přehlídky Filmový Erlend Loe uvede Skandinávský dům film z prostředí bulvárního deníku Úplně obyčejný den v práci, který byl natočen podle Loeova scénáře a knihy Se og Hør od autora Håvarda Melnæse, a dvě adaptace Loeových knih – animovaný rodinný snímek Kurt strašně zuří (podle dětské knížky Kurtovi přeskočilo) a vtipnou romantickou komedii Uchvácen ženou, kterou Jitka Jindřišková charakterizuje následovně: „Filmové zpracování Loeova debutu Uchvácen ženou patří k tomu nejlepšímu ze současné norské kinematografie. Film je plný suchého humoru, stejně jako jeho knižní předloha, která zatím není k dispozici v českém překladu. I proto by diváci neměli projekci promeškat.

Program přehlídky:

Filmy budou uvedeny v norském znění s českými titulky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Filmový Erlend Loe

Výstaviště HolešovicePraha (2.8 km)

Wellness Hotel STEPPraha (3.2 km)

Vila LannaPraha (4.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (4.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (4.8 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (3.3 km)