Josef Vejvoda Trio

Josef Vejvoda Trio

Adresa:

Praha 1, Čechův most

Termín: 28.7.2018

28červenec sobota 20:30

Žánr: koncertyjazzkoncerty

Umělci: Josef Vejvoda Trio


Josef Vejvoda Trio bylo založeno v roce 1998 Josefem Vejvodou (synem autora světoznámé polky Škoda lásky), který se mnohá léta podílí jako špičkový bubeník na mnoha projektech české jazzové scény.

Byl členem legendárního SHQ Karla Velebného a Jazz Celluly Laca Deciho. Kryštof Marek a Ondřej Štajnochr patří k hudebníkům nastupující střední generace. Oba jsou členy několika jazzových formací, uplatňují se i v oblasti vážné hudby a jako studioví hráči. Trio hraje příležitostně i s přizvanými hosty, se saxofonistou Štěpánem Markovičem, Petrem Králem, Marcelem Bártou a dalšími našimi i zahraničními  hosty. 

Trio vystupuje převážně s vlastním repertoárem pocházejícím od všech členů s konceptem ovlivněným řadou prvků z oblasti jazzu i klasické hudby. Natočilo řadu snímků na CD, pro rozhlas a televizi a vystupovalo na mnoha pódiích u nás i v zahraničí. Trio doprovodilo mimo jiné i amerického trumpetistu Bennyho Baileyho na jazzovém festivalu v Přerově. Záznam z tohoto vystoupení, který vyšel na CD A Meeting to Build a Dream On, byl v anketě Českého rozhlasu označen za nejlepší české jazzové album roku 2001. V roce 2003 vyšlo CD One Minute Dance s vlastním repertoárem od všech členů tria, některé skladby z CD zazněly i ve filmu Oběti a vrazi. 

Josef Vejvoda Trio bylo založeno v roce 1998 Josefem Vejvodou (synem autora světoznámé polky Škoda lásky), který se mnohá léta podílí jako špičkový bubeník na mnoha projektech české jazzové scény. Byl členem legendárního SHQ...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19březen úterý 18:00

20březen středa 19:00

21březen čtvrtek 19:00

21březen čtvrtek 19:00

Cabaret

, Jungmannova 31 Divadlo

Ubytování v okolí akce Josef Vejvoda Trio

The Emblem HotelPraha (692 metrů)

ValentinskaPraha (694 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (764 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (807 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (811 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 313 m)