Malá z rybárny

Malá z rybárny

Adresa:

Praha 1, Malostranské náměstí 21

Termín: 2.4.2015 28.6.2015

2dub - 28čer celý den

Žánr: výstavyvýstavapro dětiMalá z rybárny


Interaktivní výstava bude otevřena v den 210. výročí narození slavného dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena, jehož příběh o Malé mořské víle volně inspiroval tvůrce k natočení „Malé z rybárny“.

Výtvarná stránka nového filmu „Malá z rybárny“ je natolik jedinečná a inspirativní, že se producenti rozhodli, podpořeni nebývalou odezvou z četných prezentací na zahraničních a domácích fórech, uspořádat k filmu výstavu. A proto, dříve než se „Malá z rybárny“ představí od 28. května v kinech, budou mít diváci možnost nahlédnout do zákulisí magického světa animovaného filmu prostřednictvím originální výstavy, která je koncipována pro návštěvníky všech generací s velkým důrazem na rodinu a děti.

Půvab klasických loutek, odkazujících na slavnou éru školy české animace ve spojení s možnostmi současných filmových technologií bude jistě velkým lákadlem pro malé i velké diváky.

Výstava je instalovaná v historických prostorách galerie Malostranské besedy s unikátním výhledem na Pražský hrad a věže chrámu sv. Mikuláše – na ploše větší než 400 m2.

Návštěvníci se mohou těšit na 73 loutek a dalších 80 hlaviček loutek v originálním provedení pro film a na dalších 30 replik loutek, na filmové dekorace s interaktivními prvky, na celou řadu fotografií z přípravy a výroby filmu a ukázky ze storyboardu

K vidění budou ukázky z filmu a zazní i filmová hudba mladého francouzského multiinstrumentalisty Chapeliera Fou a amerického skladatele filmové hudby Vladimira Podgoretskeho. Malé i velké diváky jistě okouzlí živé akvárium, dále videomapping s motivem mořského přístavu přímo pod střechou galerie, a nepochybně je zaujmou i ukázky tisku na 3D tiskárně.

Výstava seznámí návštěvníky s konstrukcí klasické loutky i s digitálními efekty, nabídne výtvarné a animační dílny a soutěže určené nejen pro děti (např. vyzkoušení stop-motion animace „natočte si svůj minifilm“), večerníčky České televize, audiopohádky Českého rozhlasu, hudební hru (harfa),  a rovněž tak koutek pro dospělé.

Speciálním hostem výstavy je polské filmové studio SE-MA-FOR, které pro výstavu poskytlo dekorace a loutky ze seriálu „Králík a přátelé“ (Flapper), a pro filmové labužníky oscarový krátkometrážní snímek „Péťa a vlk“, který se bude v rámci výstavy promítat.

Nový český celovečerní loutkový film „Malá z rybárny“ je kombinací klasické loutky v duchu slavné české školy animovaného filmu a digitální animace. Režisérem a výtvarníkem „Malé z rybárny“ je Jan Balej, držitel Českého lva („Jedné noci v jednom městě“), který zfilmoval mimo jiné i jednu z pohádek Werichova Fimfára („Moře, strýčku, proč je slané“) a byl oceněn na řadě festivalů doma i v zahraničí. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Malá z rybárny

The Golden Wheel HotelPraha (423 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (824 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (852 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (400 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (426 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (838 m)