90 %

Jeden svět 2015

Adresa:

Praha 1

Termín: 2.3.2015 11.3.2015

2bře - 11bře celý den

Žánr: Jeden světfestivalfilmdokumenty


Jeden svět 2015 praskne vaši ochrannou bublinu

Jeden svět letos vzniká ve chvíli, kdy světem hýbou zásadní události jako útok na redakci satirického týdeníku v Paříži, válka na Ukrajině, rozpínání Islámského státu, nárůst rasismu v České republice podporovaný čelními politiky.

"Díky moderním technologiím můžeme dnešní dění prožívat takřka v přímém přenosu – sledovat vývoj, zaujímat postoje, aktivně reagovat. Přesto se chováme zcela opačně – pouštíme k sobě jen vybrané zprávy, uzavíráme se do mentální rezervace. V ochranné bublině je nám příjemně, protože máme pocit, že to, co je venku, se nás netýká,“ vysvětluje ředitelka festivalu Hana Kulhánková. Upozorňuje zároveň, že takový pasivní postoj je zvlášť v dnešní globalizované době nebezpečný.

Vstupné na odpolední filmy, které začínají do 17:00 včetně, stojí 70 Kč, a to i o víkendu. Vstupenka na pozdější večerní projekce přijde na 90 Kč.

Všechna festivalová kina (s výjimkou kina Ponrepo) nabízí online rezervace či předprodej vstupenek; s dotazy se prosím obracejte přímo na daná kina, která předprodeje spravují a kde vám nejlépe poradí (kontakty níže).

Všechny filmy jsou uváděny v původním znění s českými a anglickými titulky s výjimkou projekcí Jeden svět dětem (8–12 let), které uvádíme pouze s českým dabingem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jeden svět 2015

The Emblem HotelPraha (192 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (224 metrů)

ValentinskaPraha (316 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (87 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (123 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (669 m)