Hudební revue, která připomene slavnou éru Osvobozeného divadla a jeho dva legendární protagonisty Jiřího Voskovce a Jana Wericha.

V roce 2015 uplyne 110 let od narození dvou velikánů českého divadla, klaunů, kteří se zapsali do srdcí mnoha diváckých generací, Jana Wericha a Jiřího Voskovce. Protože dnešní Městská divadla pražská sídlí ve stejných prostorách jako někdejší Osvobozené divadlo, tedy v sále domu U Nováků, chtěli bychom toto výročí připomenout. Rozhodli jsme se připravit hudební komedii, ve které se pokusíme zmapovat předválečnou spolupráci této legendární dvojice.

Inscenace by měla vzdát hold jejich nespoutané hravosti, přiblížit dnešním divákům principy a kořeny jejich tvorby a také vyvrátit některé zažité představy o tom, jak Osvobozené divadlo fungovalo. To vše se odehraje formou revue, tedy žánru, který byl dvojici V+W tolik vlastní. Těšit se můžete na specifický inteligentní humor, řadu písní Jaroslava Ježka ve zcela nových aranžích a chybět nebudou ani taneční výstupy, které ke každé revui neodmyslitelně patří. Inscenaci nastuduje pro Divadlo ABC režisér Petr Svojtka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce V+W Revue

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (845 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (869 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (749 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (422 m)