Přejít na stránky Ticketpro.cz

Pavel Šporcl - Gipsy Way Orchestral

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 2.12.2014

2prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


Houslista Pavel Šporcl pokračuje ve svém žádaném projektu s cikánskou muzikou: v rámci tradičního turné tentokrát představí a koncertně provede nové album GipsyFire. CD natočil s jeho cikánskou cimbálovou kapelou GipsyWay a hostem, vynikajícím akordeonistou, Vojtěchem Szabó pro vydavatelství Supraphon v červnu tohoto roku.

Účinkují:

Pavel Šporcl – housle

GipsyWay – cikánská cimbálová kapela:

Nikola Sléz – housle

TommiVontszemü - cimbál  

Zoltán Sándor -  viola, kytara 

Ján Rigó -  kontrabas

Host: Vojtěch Szabó – akordeon

 

Houslista Pavel Šporcl pokračuje ve svém žádaném projektu s cikánskou muzikou: v rámci tradičního turné tentokrát představí a koncertně provede nové album GipsyFire. CD natočil s jeho cikánskou cimbálovou kapelou GipsyWay a hostem, vynikajícím akordeonistou, Vojtěchem Szabó pro vydavatelství Supraphon v červnu tohoto roku. Nahrávka je volným pokračováním Šporclova zatím nejúspěšnějšího programu GipsyWay. S ním odehrál téměř 250 koncertů v nejrůznějších zemích světa včetně Číny. S cikánskými hudebníky virtuóz koncertoval na prestižních hudebních festivalech u nás i ve světě. Záznam jejich koncertu z Mezinárodního hudebního festivalu Smetanova Litomyšl dvakrát vysílala České televize. U televizních obrazovek koncert sledovalo pokaždé téměř čtvrt milionu diváků.

Hudba plná virtuozity, vášně a emocí nadchla návštěvníky stejnojmenných turné GipsyWay a GipsyWayOrchestral v letech 2009 a 2011. V desítce vyprodaných sálů diváci podvakrát ocenili mistrovskou techniku Pavla Šporcla i jeho kolegů potleskem ve stoje. V rámci cikánských turné hudebníci dvakrát vyprodali legendární pražskou Lucernu a její diváky přivedli doslova k euforii. Stejnojmenné CD Pavla Šporcla, GipsyWay získalo za prodej Platinovou desku Supraphonu.

V dalším pokračování tohoto projektu pod názvem GipsyFire opět uslyšíte krásnou hudbu s cikánskou tématikou, virtuózní kusy i filmové melodie převážně v aranžích Pavla Šporcla. Na rozdíl od původního programu nové tituly sází především na jeho výjimečnou technickou vybavenost a nevšední hudební osobitost. Tu Pavel Šporcl předvede ve vlastní, titulní skladbě, kterou pojmenoval GipsyFire.

 

Odkaz: http://www.pavelsporcl.cz/

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pavel Šporcl - Gipsy...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (735 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (800 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (865 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (685 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (528 m)