Glass Animals (UK) + Mayen

Glass Animals (UK) + Mayen

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 18.11.2014
Vstupné:

330

18listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyWorldRockPopIndieElektroAlternative

Umělci: Glass AnimalsMayen


Král je mrtvý, ať žije král! “Díky“ nešťastně zrušenému turné a koncertu dánské zpěvačky MØ se otevřeli dveře sólovému koncertu britského objevu posledních měsíců Glass Animals. Ten proběhne v úterý 18. listopadu v smíchovské MeetFactory.

Britský indie objev Glass Animals odehrají sólový koncert v MeetFactory

Král je mrtvý, ať žije král! “Díky“ nešťastně zrušenému turné a koncertu dánské zpěvačky MØ se otevřeli dveře sólovému koncertu britského objevu posledních měsíců Glass Animals. Ten proběhne v úterý 18. listopadu v smíchovské MeetFactory.

Glass Animals vznikli před dvěma lety v anglickém Oxfordu a po úspěchu prvního EP Leaflings se spojili s producentem Paulem Epworthem (Florence and the Machine, Adele, Azealia Banks, atd.) a jeho labelem Wolf Tone. Na něm vydali loni několik singlů, následovaných letos v červnu dlouhohrajícím debutem ZABA.

Kapela se na něm hlásí k inspiraci Kanye Westem i Charlesem Darwinem, Niny Simone i Velvet Underground. Minimalistické perkuse, beaty a exotické aranže nechají vyniknout nevšednému talentu pro silné songy frontmana Dava Bayleye načichlé tady r’n’b, tam hypnotickými „pralesními“ rytmy. Excelentně přijaté album u hudebních publicistů i fanoušků bývá přirovnáváno k zvířecím bratrům Animal Collective, evropským Alt-J nebo Wild Beasts.

Oxfordská čtveřice letos už stihla předskakovat St. Vincent na jejím evropském turné i vyzkoušet mamutí festivaly jako Glastonbury, Bestival nebo SXSW. To všechno dělá jejich první pražský koncert ostře sledovanou událostí a povinností pro všechny fanoušky invenčního indie rocku.

Koncert pořádá MeetFactory ve spolupráci s Fource Entertainment.

Po vydání prvního EP “Leaflings” se členové Glass Animals spojili s britským labelem Wolf Tone a po několika singlech se zavřeli do studia a v červnu 2014 vydali své první opravdové album ZABA.Inspirováno tvorbou Kanye Westa a...
Pod uměleckým pseudonymem Luke Mayen se ukrývá pražský dream popový písničkář Lukáš Vydra, který působil jako kytarista u synthpopových Deaths.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Glass Animals (UK) +...

VIPliving HouseboatPraha (1 038 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 780 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 778 m)