Přejít na stránky Ticketpro.cz

Hudba dětem

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 16.10.2014

16říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


16. října 2014 se v Praze uskuteční ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu koncert pod patronátem předního českého dirigenta Jiřího Bělohlávka.Celý večer bude hudebně řídit mladý venezuelský dirigent Ilyich Rivas a jako sólista se představí violoncellista Daniel Arias.

BENEFIČNÍ KONCERT „HUDBA DĚTEM“

U příležitosti Roku české hudby pořádá Nadační fond Harmonie benefiční koncert pod názvem „HUDBA DĚTEM aneb darujme našim dětem Sistemu v Roce české hudby“ na podporu a rozšíření fenomenálního hudebně vzdělávacího projektu El Sistema v České republice. Ve čtvrtek 16. října 2014 se od 19.30 hodin ve Smetanově síni Obecního domu v Praze uskuteční ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu koncert pod patronátem předního českého dirigenta Jiřího Bělohlávka. Celý večer bude hudebně řídit mladý venezuelský dirigent Ilyich Rivas a jako sólista se představí violoncellista Daniel Arias. Výtěžek koncertu umožní dětem v ČR vstoupit do celosvětově uznávaného programu, který slavný dirigent Claudio Abbado označil za „nejdůležitější projekt hudebního světa současnosti“. Sistema využívá intenzivního hudebního vzdělávání a práce v dětském orchestru jako nástroje k překonání sociálního vyloučení dětí, získání sebedůvěry a zlepšení studijních výsledků.

Ve stejném týdnu proběhne v Praze mezinárodní symposium Současnost a budoucnost El Sistemy v Evropě, kterou Nadační fond Harmonie organizuje ve spolupráci s asociací Sistema Europe. Nadační fond Harmonie pracuje pod záštitou MŠMT.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hudba dětem

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)