Shai Maestro Quartet

Shai Maestro Quartet

Adresa:

Praha 2, Římská 45

Termín: 23.9.2021

23září čtvrtek 19:30

Žánr: koncertyjazzhudba koncertyJazz Meets World

Umělci: Shai Maestro


Výsostný melodik Shai Maestro přijede poprvé s kvartetem

Z vynucené covidové pauzy se izraelský skladatel a pianista vynořil posílený a inspirovaný. Svoje možná dosud nejlepší album Human, natočené v rozšířené sestavě s trumpetistou Philipem Dizackem, u nás živě představí 23. září 2021 v pražském divadle U hasičů.

Shaie Maestra není třeba dlouze představovat. Na českých pódiích zazářil už několikrát, ať už coby důležitý člen projektů basisty Avishaie Cohena nebo sám za sebe. Neznamená to však, že by nedokázal publikum překvapit něčím novým. Poprvé totiž svoje stálé pianové trio doplnil na kvarteto.

Volba amerického trumpetisty Philipa Dizacka přitom byla naprosto přirozená. Že ho neznáme z žádných Maestrových předchozích nahrávek neznamená, že nejsou dávno dokonale sehraní. „Vlastně jsme před coronou sdíleli pódium jako sidemané na různých newyorských sessions tak často, že už ani nevíme, kdy jsme se potkali poprvé. Od prvního momentu jsme také měli stejné názory na muziku a vlastně i na život,“ vysvětluje Shai.

Pianista si přítomnost druhého výjimečného sólisty v sestavě pochvaluje. „Když Philip hraje, zní mi to jako lidský hlas, který může promlouvat, křičet i šeptat. Přibrat ho k triu nás vyneslo na vyšší level. Jako kdybychom v automobilu našli tajný převod a přeřadili na jinou rychlost. Philip navíc umí naslouchat a doprovázet, což není pro dechaře uvyklé sólové roli vůbec jednoduché. A když přebere hlavní melodii, mohu si chvíli oddechnout od řízení a pohodlně se uvelebit na zadním sedadle.“

Klavírista Shai Maestro na klavír začal hrát v pěti letech. Jazzovou hudbu si poprvé uvědomil v osmi letech při poslechu alba „Gershwin Songbook“ v interpretaci Oscara Petersona. V současné době sídlí Maestro v New Yorku a...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

28březen čtvrtek 18:00

28březen čtvrtek 19:00

Tomáš Jochmann Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

28březen čtvrtek 19:30

Cirk La Putyka K

, Bubenské nábřeží 306/13 Divadlo

Ubytování v okolí akce Shai Maestro Quartet

Royal Court ApartmentsPraha (660 metrů)

Royal Court HotelPraha (921 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 007 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (998 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 256 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 543 m)