Přejít na stránky Ticketpro.cz

Spirituál Kvintet – koncert

Adresa:

PRAHA 4, Novodvorská 151

Termín: 21.11.2014

21listopad čtvrtek 01:00

Žánr: festivaljazz


Spirituál kvintet byl založen na podzim roku 1960 čtyřmi členy Vysokoškolského uměleckého souboru. Bylo to mužské kvarteto, vedle Ivo Macha (bas)byli u jeho zrodu Miroslav Keller (tenor), Miloslav Kastelovič (baryton) z Dolného Kubína a Jiří Tichota, kapelník. Původní název byl „Spirituál kvartet“.¨První koncert se konal v roce 1962 na Mezinárodním jazzovém festivalu v Karlových Varech.  Skupina začala používat v názvu „kvintet“ a tak to zůstalo, i když měla různý počet členů. Skupina měla pravidelné pořady v Divadle Na zábradlí. V roce 1964 vystupoval Spirituál kvintet jako předkapela Pete Seegera při jeho slavném vystoupení v Praze.

Další přestavbu skupiny způsobil odchod Karla Zicha v roce 1974. Spirituál začal vystupovat s trampskou skupinou Toronto (pozdější Brontosauři) s bratry Janem a Františkem Nedvědy a Zdenkou Toskovou (později Tichotovou). Asi po roce odešla Jarka Hadrabová a byla nahrazena Evou Lifkovou. V roce 1980 se Eva Lifková provdala do Francie a místo ní přišla Irena Budweiserová.

Skupina vystoupila 23. listopadu 1989 na balkoně Melantrichu při revolučních událostech v Praze. O rok později na Václavském náměstí si se Spirituálem zazpívali hned dva prezidenti: Václav Havel a George Bush starší. Pro dalšího amerického prezidenta, Billa Clintona, hrála skupina v Redutě v lednu 1994. V té době už byl členem opět Karel Zich.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - PRAHA 4 Akce v MČ PRAHA 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Spirituál Kvintet –...

Villa Seven HillsPraha (2.6 km)

VIPliving HouseboatPraha (4 km)

Union Hotel PraguePraha (4.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (6.4 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (4.9 km)