11. Jazzový festival Jazz Bridge

11. Jazzový festival Jazz Bridge

Adresa:

PRAHA 2, Karlovo náměstí 1/23

Termín: 25.7.2014

25červenec čtvrtek 01:00

Žánr: rockfestivaljazzbluesswing


11. Int. Festival „Jazz Bridge“ z Prahy do EU 2014 * Prvotřídní Big Band * Rudi Mazač „Kentonmania“ Big Band Praha

„Jazzový Most“ Praha – Mnichov 2004, který se konal u příležitosti vstupu ČR do EU, měl velký kulturně-politický úspěch. Pražský koncert byl Live vysílán českým rozhlasem stanicí „Vltava“ a Hessenský rozhlas ARD (Frankfurt) vysílal půlnoční koncert 1. května via Satelit jen z ČR, z Mánesa, do všech německy mluvících zemí.

Význam tohoto Jazz festivalu v roce 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 v setkání jazzových hudebníků všech generací a jejich publika za účasti české a zahraniční veřejnosti a osobností z kulturního a politického života z mnoha zemí. Je také významnou propagací české kultury, hlavního města Prahy a ostatních měst ČR v nově spojené Evropě.

Předmětem festivalu jsou jazzové koncerty v několika městech.

Pianista a kapelník Stan Kenton (1911-1979) byl bezpochyby jednou z nejpozoruhodnějších osobností jazzu v minulém století. Obsáhlý, široký zvuk jeho orchestru naznačoval syntézu jazzu a symfonické hudby.

Inspirován zvukem Kentonova orchestru (Inovace v moderní orchestrální hudbě, 1950), rozšířil odvážný dirigent Rudi Mazač jeho pražský Big Band "Kentonmania" standardní  Big Bandové obsazení o osm lesních  rohů na 30 hudebníků. V tisku je jeho Big Band "Kentonmania" označován jako "dokonale naolejovaný „Bigbandový stroj“, který fantasticky swinguje a v baladách správně vystihuje sentimentální cítění.  (OÖN)
Rudi Mazač studoval  klasickou hudbu na konzervatoři v Praze (lesní roh) a jazz na Berklee College of Music v Bostonu. Mimo to absolvoval studia práva magisterský titul v oboru právo. Působil jako sólista a 1. hornista v různých symfonických, operních orchestrech a Big Bandech v bývalém Československu, Jugoslávii, Itálii, Německu a USA.  V roce 1976 založil virtuózní "French Horn Formation" v Mnichově a v  Praze v roce 1996, "Kentonmania" Big Band.

Od r. 2004 organizuje již proslulý Inter. Festival "Jazz Bridge" z Prahy do EU.

Za založení festivalu „Jazz Bridge“ a Big Bandu „Kentonamnia“ byl v roce 2005 vyznamenán celoevropskými  hudebním svazy (1 500.000 členů) cenou „Motor der Musik“, kterou obdržel u příležitosti mezinárodního hudebního veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem.
Jako hosty letošního 11. ročníku uvítáme zpěváka MelCanadyho - USA, zpěvačku a hornistku Martinu Bártovou - `CR a trumpetistu Omara Kabira – USA, který hraje také na křídlovku, lesní roh, euphonium, mellophonium, didgeridoo a z různých mušlí vyluzuje neuvěřitelné zvuky…

Repertoár: Swing, Latin, Funk, Rock, Ballady, Jazz, Classic, Blues atd.

Skladatelé: Stan Kenton, John Carisi, Benny Bailey, Duke Ellington, Ray Charles, Bob Marley, Count Basie, Stevie Wonder, Bob Marley, Richard Strauss, Thad Jones, Lalo Schifrin, Richard Wagner, George Gershwin, Deep Purple, Antonín Dvořák, Ivan Lins, Earth Wind & Fire and many more.

www.jazzbridge.net     

www.melcanady.de



Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - PRAHA 2 Akce v MČ PRAHA 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 11. Jazzový festival...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (283 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (806 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 026 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)