Léto plné hvězd

Adresa:

Praha 1, Dražického náměstí 65/10

Termín: 1.7.2014 24.8.2014
Vstupné:

Dobrovolné

1čvc - 24srp celý den

Žánr: výstavypro děti výstava hračky


Prodejní výstava textilních hraček, společenských her a výukových kapsářů pro handicapované i zdravé děti, s bohatým doprovodným kulturním programem

S příchodem prázdnin se přiblížila i tradiční, již devatenáctá, interaktivní výstava hraček, společenských her a výukových kapsářů pro handicapované i zdravé děti „Léto plné hvězd“ s bohatým doprovodným programem pro seniory. Ve školní jídelně na Dražického nám. 65/10 na Praze 1, v těsné blízkosti mostecké věže Karlova mostu na Malé Straně si mohou návštěvníci nejen prohlédnout, ale hlavně i vyzkoušet ručně šitá textilní díla výtvarnic Olgy Černohorské a Ivany Kárníkové. Výstava proběhne stejně jako v minulých letech pod záštitou starosty MČ Prahy 1 Ing. Oldřicha Lomeckého a nově pod záštitou magistrátu hl. m. Prahy v zastoupení radního Doc. Ing. Mgr. Martina Dlouhého, Dr. Msc.

Návštěvníci zde najdou nejen víceúčelové hračky, kapsáře a polštářky, ale i celou řadu známých i zcela nových společenských stolních her, určených i nevidomým, například „Maxi-Člověče, nezlob se“, známá hra „Piškvorky“ v látkové úpravě s hmatovým odlišením. Hra pro celou rodinu v 3D provedení „Labyrint“ je vhodná například pro děti s autismem, ale i pro cvik jemné motoriky. Jako novinka se na výstavě letos objeví Hra se stíny, umožňující dětem zlepšování srovnávacích, ale i hmatových dovedností.

V doprovodném programu pro seniory, který podpořila MČ Praha 1 formou grantu, vystoupí muzikálové hvězdy, například držitel ceny Thálie 2012 Jan Kříž s Marií Blahynkovou, Ondřej Ruml, Radim Schwab, Josef Laufer, Ladislav Korbel, Jaroslav Adamec, Jan Tenkrát, Petr Kutheil, Petr Ševčík, Dita Hořínková a její syn Filip Antonio, Martin Písařík, Renata Drössler, Marcela Březinová, Markéta Procházková, Tomáš Savka a další umělci.

Výstava „Léto plné hvězd“ bude otevřena v době letních prázdnin od 1. července do 24. srpna 2014, denně včetně víkendů od 10 do 21 hodin. Začátky koncertů a večerů doprovodného programu jsou vždy od 18 hod. Podrobný program najdete na www.anahata.cz nebo na www.facebook.com/letoplnehvezd. Rezervace míst a dotazy mailem na anahata.hracky@seznam.cz, tel.: 724 305 737 (v době výstavy 10 – 21 hod.).

Přístup na výstavu je bezbariérový, vstupné dobrovolné. Výstava je částečně prodejní.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Léto plné hvězd

The Golden Wheel HotelPraha (595 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (678 metrů)

ValentinskaPraha (685 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (219 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (607 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (743 m)