Festival Landscape 2014

Adresa:

Praha

Termín: 18.6.2014 9.9.2014

18čer - 9zář celý den

Žánr: festival


Dvě místa, tři měsíce, šestice výstav, několik desítek přednášek, uměleckých akcí a performance a kontinuální doprovodný program. Taková je náplň nového festivalu pro Pražany i návštěvníky metropole. Festival Landscape se od 18. června do 9. září rozklene po krajině mezi Galerií Jaroslava Fragnera na Starém Městě a Nákladovým nádražím Žižkov. Představí nejpodnětnější realizace i návrhy z úzké oblasti architektury – krajinářské architektury a tvorby zaměřené na veřejný prostor.

Rozsáhlý mezioborový Festival Landscape Praha 2014 přiváží do Prahy okolo stovky projektů především z evropských zemí, pod nimiž jsou často podepsáni architekti zvučných jmen. Představí se však i studenti předních českých vysokých škol, které se věnují tématu krajinářské architektury. Centrem této části je jeden z potenciálně nejzajímavějších příkladů krajinné architektury – Nákladové nádraží Žižkov.

Výstavní část po tři měsíce doprovodí hudební vystoupení, krajinné a land-artové instalace nebo ukázky guerillových průniků do veřejného prostoru. Pod touto částí jsou podepsány významné osobnosti tuzemského uměleckého a krajinářského prostředí - například Kurt Gebauer, Lenka Klodová, Vladimír Sitta, Eva Wagnerová anebo sdružení velkoměstských zahradnic Kokoza či Nadace Proměny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

7čer - 8čercelý den

Festival Habrovka 2024

, na zahradě u kostela sv. Františka z Assisi Festival

Ubytování v okolí akce Festival Landscape 2014

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)