Přejít na stránky Ticketpro.cz

Svatovítské varhanní večery: STEPHAN BECK

Adresa:

PRAHA, Pražský hrad, 3. nádvoří

Termín: 8.7.2014

8červenec čtvrtek 01:00

Žánr: festival


Metropolitní kapitula u sv. Víta ve spolupráci se Správou Pražského hradu pořádá pod názvem Svatovítské varhanní večery letos již třetí ročník mezinárodního varhanního festivalu v katedrále sv. Víta na pražském Hradě.

Projekt, jehož duchovním otcem je a nad nímž záštitu převzal arcibiskup Dominik kardinál Duka, je prestižní kulturní událostí letošního léta a zároveň vrcholné turistické sezóny.

Záměrem je umožnit zájemcům o varhanní hudbu jedinečný zážitek ze zvuku unikátních romantických Mölzerových varhan v monumentální architektuře katedrály a jedinečný dojem z ohromného magického prostoru rozeznělého čtyřmi a půl tisíci píšťal.

Provoz v katedrále sv. Víta je totiž prvoplánově podřízen liturgickému a turistickému účelu a příležitost slyšet hrát nástroj koncertně s využitím všech jeho možností se naskytne skutečně pouze zřídkakdy.

Festival rovněž vytváří příležitost slyšet v pěti festivalových večerech (festivalové středy v období 19. června - 17. července) v interpretaci pěti z nejtalentovanějších mladých varhaníků včetně zahraniční "hvězdy" (Kent Tritle, USA) nejzajímavější tituly z varhanní literatury napříč obdobími, styly a žánry, včetně světových premiér skladeb soudobých autorů. Šéfdramaturgem festivalu je totiž osoba z nejpovolanějších – hudební ředitel a titulární varhaník svatovítského dómu MgA. Josef Kšica.

Festival není financován z žádných grantů ani dotací a je koncipován jako nekomerční aktivita při zachování cenově dostupného vstupného pro širokou veřejnost.

Podpořte i vy budoucí ročníky festivalu svou účastí na tom letošním !

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ PRAHA

Podobné akce

20duben sobota 12:00

Noc zpěvaček – Workshop

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 19:00

Festival Noc zpěvaček

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 19:00

Ubytování v okolí akce Svatovítské varhanní...

The Golden Wheel HotelPraha (241 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (951 metrů)

ValentinskaPraha (1 187 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (63 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (84 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 154 m)