Přejít na stránky Ticketpro.cz

Struny podzimu: MAYA BEISER

Adresa:

Praha 7, Dukelských hrdinů 47

Termín: 9.10.2014

9říjen čtvrtek 01:00

Žánr: festivaly


19. ročník mezinárodního hudebního festivalu

Maya Beiser – violoncello

Sólový debut postminimalistické violoncellistky kombinující to nejlepší ze dvou světů – z tradičního světa skvělé klasické průpravy a ze světa nejnovějších technických možností. Díky smělé virtuozitě, rockové dravosti a použití smyček a videoprojekcí dokáže Maya Beiser stvořit v podstatě jakýkoliv druh hudby, hudbu sui generis.

Maya Beiser, po matce Francouzka, po otci Argentinka, vyrostla v kibucu v Galileji na severu Izraele obklopená zvyky a hudbou židů, muslimů i křesťanů. Toto specifické prostředí ji utvrdilo v tom, že právě hudba dokáže nejlépe překonávat zvyklostní a národnostní bariéry a může se stát jednotícím jazykem. Díky perfektní herní technice, šíři repertoáru a pověsti inovátorky se jí daří vizi hluboké a silné hudby jdoucí napříč uměleckými žánry a kulturami uskutečnit a přivést ji do nejlepších koncertních síní světa. Její multimediální koncerty využívající nejnovější technické vymoženosti (pro svůj hudební koncept vyvinula dokonce vlastní software) objevují ve světě klasické hudby netušená hudební území a nabízejí publiku zažít hudbu nově a jinak.

Maya Beiser absolvovala Yale University, mezi její učitele patřili Alexander Schneider či Isaac Stern. Premiéruje řadu soudobých skladeb, spolupracuje např. s Philipem Glassem, Osvaldem Golijovem či Stevem Reichem. V její diskografii figuruje i řada filmových soundtracků, naposledy pro film Po zániku Země (After Earth). Patří k zakládajícím členům souboru Bang on a Can, její poslední projekt Elsewhere: a CelloOpera (režisér Robert Woodruff), uvedený na BAM Next Wave festivalu, zaznamenal skvělé ohlasy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7
  • Centrála

    Praha 7, Jateční 39
  • Mecca

    Praha 7, U Průhonu 799/3
  • SaSaZU

    Praha 7, Bubenské nábř. 306/13

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Struny podzimu: MAYA...

Výstaviště HolešovicePraha (351 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 627 metrů)

Vila LannaPraha (1 827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 658 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 849 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 752 m)