Přejít na stránky Ticketpro.cz

Struny podzimu: Colin Currie Group & Steve Reich

Adresa:

Praha 8, Pernerova 53

Termín: 14.10.2014

14říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


19. ročník mezinárodního hudebního festivalu

Jeden z nejodvážnějších perkusionistů Colin Currie uvede se svým dynamickým ansámblem za přítomnosti i aktivní účasti legendárního skladatele Steva Reicha jeho klíčové opusy pro bicí nástroje i pro dva páry rukou.

Colin Currie od počátku své hudební dráhy prošlapává bicím nástrojům nové cesty a hledá pro ně nové kompozice. Za svou inspirující podporu současné hudby byl i několikrát oceněn (cena Královské filharmonické společnosti, cena nadace Borletti-Buiton) a není divu, že premiéruje skladby nejlepších soudobých skladatelů jako např. Elliota Cartera, Simona Holta, Alexandra Goehra či Jennifer Higdon (za nahrávku jejího Percussion Concerto s londýnskými filharmoniky získal cenu Grammy). Nejužší spolupráci však navázal se Stevem Reichem, ostatně právě uvedením Reichovy ikonické skladby Drumming se skvěle etabloval jeho ansámbl Colin Currie Group, který v minulém roce navázal na obrovský úspěch svého mezinárodního debutu v Tokyo Opera City a pro letošek chystá pro londýnský Southbank Centre uvedení dalších Reichových skladeb: Music for 18 Musicians, za niž skladatel získal v roce 1999 svou druhou cenu Grammy, a světovou premiéru Kvarteta pro 2 vibrafony a 2 klavíry.

Steve Reich je považován za průkopníka hudebního minimalismu, ale jeho záběr a přínos je mnohem širší. Vyvinul několik vlivných kompozičních postupů (např. fázování) a podle deníku Guardian se o něm dá oprávněně tvrdit, že je „jedním z mála žijících skladatelů, kteří dokázali změnit běh hudebních dějin“. Mezi další Reichovy ikonické opusy patří Gonna Rain, Come Out, Three Tales či Different Trains.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Struny podzimu: Colin...

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 051 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 305 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 309 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (317 m)