Přejít na stránky Ticketpro.cz

Struny podzimu: MARIZA - Zahajovací koncert

Termín: 6.10.2014

6říjen čtvrtek 01:00

Žánr: festivaly


19. ročník mezinárodního hudebního festivalu

Mariza – zpěv

José Manuel Neto – portugalská kytara
Pedro Jóia – kytara
Yami – bassová kytara
Vicky Marques – bicí a perkuse

Podmanivé portugalské fado v podání stylově dokonalé Marizy, suverénní nástupkyně královny fada Amálie Rodrigues. Mariza zosobňuje současnou portugalskou hudbu, ovšem s doteky její minulosti, a hloubkou přednesených citů a uvěřitelným prožitkem každé písně své publikum pokaždé doslova uhrane.

Fado plné melancholie a tíživé osudovosti prý vzniklo na ulici mezi obyčejnými lidmi. Jsou to příběhy ze života, o stesku po lásce, odloučení a nekonečném moři, příběhy o pocitech, pro které má portugalština specifické slovo – saudade. Mariza s fadem dokáže experimentovat, aniž by narušila jeho identitu, a díky ní zní toto „portugalské blues“ v nejprestižnějších koncertních sálech po celém světě (od Royal Festival Hall v Londýně přes Opera House v Sydney po Carnegie Hall v New Yorku) a dostalo se v roce 2011 na seznam kulturního dědictví lidstva UNESCO.

Mariza, napůl Afričanka, napůl Portugalka, vyrůstala v lisabonské čtvrti Mouraria považované za kolébku fada. Hned první album (Fado em Mim, 2001) Marize otevřelo cestu na nejlepší světové festivaly a bylo jasné, že fado získalo svrchovanou interpretku, jež dokáže navázat intenzivní, neokázalou komunikaci s publikem. Mariza je držitelkou mnoha cen, např. Ceny BBC pro world music, podílela se na několika dokumentárních filmech o fadu, má za sebou spolupráci s řadou skvělých muzikantů, mj. Stingem či Lenny Kravitzem, a potvrzuje, že hudba nejsou fakta, ale emoce srozumitelné bez ohledu na jazyk.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Struny podzimu: MARIZA -...

Tyn Yard ResidencePraha (906 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 160 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 204 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (620 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 065 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 173 m)