Přejít na stránky Ticketpro.cz

Struny podzimu: ESTRELLA MORENTE - Závěrečný koncert

Adresa:

Praha 1, Ovocný trh 1

Termín: 9.11.2014

9listopad čtvrtek 01:00

Žánr: festivaly


19. ročník mezinárodního hudebního festivalu

Estrella Morente – zpěv
Montoyita, El Monti – kytary
El Popo – perkuse
Antonio Carbonell, QuiQui Morente, Angel Gabarre – palmas, vokály

Nový hlas flamenka, přirozeně dokonalá diva podobně jako Maria Callas nebo Greta Garbo, zpěvačka obdařená krystalicky čistým hlasem a talentem propojit hrdé andaluské hudební tradice s novými impulzy… Tak hodnotí kritika pokračovatelku jedné z největších španělských hudebních dynastií Estrellu Morente. Její koncerty jsou vřelou poctou flamenku i výzvou tradicím.

Estrella Morente, dcera slavného zpěváka Enriquea Morenteho, vyrostla v andaluské Granadě doslova obklopená flamenkem a jeho kulturou. Byť flamenco obohacuje o další podněty, nezbavuje ho původní identity, syrového temperamentu a intimní, emocemi praskající atmosféry. Po boku slavného flamenkového kytaristy Sabicase zpívala už v 7 letech, dnes „vyváží“ andaluský hudební poklad do nejslavnější koncertních sálů světa, třeba do vídeňského Konzerthausu nebo do newyorské Carnegie Hall.

Svým podáním písně Los Pastores ze svého debutového alba (2001) ohromila Petera Gabriela, který se později rozhodl CD vydat znovu u svého labelu Real World, a vyslat ho tak do celosvětové distribuce. Její hlas si našel cestu i do filmu – Estrella ho propůjčila Penélope Cruz, když zpívá píseň Volver ve stejnojmenném filmu Pedra Almodóvara. Své doposud poslední album s názvem Autorretrato (Autoportrét, EMI/2012) obohatila o spolupráci nejen s flamenkovými hudebníky (Vicente Amigo, Ketama), ale také např. s Michalem Nymanem nebo Patem Methenym. Estrellin jedinečný cit pro kombinaci vášnivého rytmu a uhrančivých melodií však nejlépe vynikne naživo na koncertě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Struny podzimu: ESTRELLA...

Tyn Yard ResidencePraha (178 metrů)

The Emblem HotelPraha (469 metrů)

ValentinskaPraha (586 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (225 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (289 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (681 m)