Zlatý voči 2014

Adresa:

Praha 10, Francouzská 76

Termín: 13.5.2014 14.5.2014

13kvě - 14kvě celý den

Žánr: film festival


V květnu se uskuteční 19. ročník mezinárodního filmového festivalu studentů teorie audiovize Zlatý voči. Stejně jako v předchozích ročnících jsme i letos zvolili klubové prostory, kde se náš festival cítí nejvíce doma a které mu pro tento rok poskytne Basement Bar, sídlící ve Vršovicích. Tradiční dvoudenní přehlídka filmů se uskuteční 13. a 14. května. Jako každý rok bude pro diváky připraven bohatý doprovodný program.

Hlavní náplní festivalu jsou snímky současných, nebo bývalých studentů teorie audiovize, kteří se mimo teoretické pole věnují také kinematografické praxi. Jedinečnost těchto filmů spočívá právě ve spojení praxe s teoretickými znalostmi, které je odlišují od ostatní amatérské a profesionální audiovizuální tvorby. Z České republiky jsou pravidelně uváděny snímky studentů z Prahy (včetně studentů Centra audiovizuálních studií na FAMU), Brna a Olomouce, kterých se návštěvníci dočkají i letos. Pokračujeme rovněž v praxi posledních let, takže ani tentokrát nebudou chybět filmy ze zahraničí.

Jednou ze součástí doprovodného programu, vycházející z bohaté historie festivalu (1. ročník se konal v roce 1988), je retrospektivní sekce toho nejlepšího, co kdy bylo na Zlatých vočích k vidění. Vzhledem k velice pozitivnímu ohlasu z minulých ročníků budou i letos uvedeny úspěšné snímky z let více i méně minulých.

Vítěze v několika kategoriích bude již tradičně vybírat porota renomovaných filmových odborníků z řad pedagogů, kritiků a tvůrců. V minulosti zde zasedali například Petr Marek, Zdeňek Holý, nebo Radim Špaček.   Mimo filmů čeká návštěvníky hudební doprovodný program tvořený kapelami a v pozdních nočních hodinách i DJs. Zlatý voči tak nabízí bohatý program, zábavu a uvolněnou atmosféru, díky níž se návštěvníci rádi vrací a festival se každý další rok stává živým místem setkávání studentů, tvůrců a dalších filmových a hudebních fanoušků.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zlatý voči 2014

Žižkovská televizní věžPraha (1 076 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 137 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 161 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 072 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 904 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2.1 km)