Czech Jazz Contest 2014 - Finale

Czech Jazz Contest 2014 - Finale

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 22.3.2014

22březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyjazzsoutěž


Sobota, 22. Březen 21:30h

CZECH JAZZ CONTEST 2014

SOUBOJ MLADÝCH JAZZOVÝCH TALENTŮ

Vstupné 190Kč / studenti 90Kč

1.semifinálové kolo
18.2.     JAZZ NUT TRIO /SK/  -  JAN PRAX QUARTETT /DE/
24.2.     NOTHING BUT NEW TRIO /SK/  -  JEFFREY DAHMER LEGACY /CZ/

2.semifinálové kolo
25.2.     CURIOUS CASE /DE/  -  ANDREA´SEXTET /CZ/
26.2.     TAKADOON /DE/ 

3.semifinálové kolo
4.3.     BLUE TON BAND /CZ/  -  S GUSTEM +3 /CZ/
5.3.     GRAMOTÓN /CZ/  -  TOMM BAND /CZ/

4.semifinálové kolo
11.3.     TRES QUATROS QUINTET /CZ/  -  THOMAS CASALICCHIO BAND /IT,AT/
12.3.     AKORDEÓNOVÝ ORCHESTR SAFARI /CZ/ -  STO-HK BIG BAND /CZ/

www.czechjazzcontest.com

Reduta Jazz Club Praha za podpory společnosti Music City a Městské části Praha 1 uvádí další ročník soutěže mladých jazzových kapel a sólistů CZECH JAZZ CONTEST 2014, která odstartuje již v úterý 18. února prvním soutěžním večerem a skrze další semifinálová kola vyvrcholí v březnu finálovým večerem a slavnostním vyhlášením těch nejlepších! Každé kolo soutěže představí ve dvou večerech čtyři kapely a odborná porota rozhodne o vítězi, který následně postoupí do večera finálového. V něm se v ojedinělém souboji všech vybraných kapel rozhodne o vítězi i držitelech dalších cen!

CZECH JAZZ CONTEST je jedinečný souboj mladých osobností nejen českého jazzu, primárně určený pro začínající hudebníky a studenty, avšak svým charakterem a doprovodnými akcemi je přitažlivý i pro širokou veřejnost. Cílem akce je zviditelnění mladých českých a zahraničních kapel formujících se zejména na konzervatořích a uměleckých školách a rovněž přiblížení kvalitní jazzové hudby jejich vrstevníkům, a to atraktivní formou soutěže ve stylových prostorech Reduty. Do letošního ročníku soutěže CZECH JAZZ CONTEST se kvalifikovali projekty z šesti evropských zemí (ČR, Slovensko, Rakousko, Německo, Maďarsko a Itálie). Ti nejlepší mladí hudebníci opět dostanou svou šanci prosadit se ve slavném klubu před odbornou porotou a zařadit se mezi finalisty a vítěze předchozích ročníků, kteří se dnes mohou pyšnit úspěchy i na mezinárodní hudební scéně.

CZECH JAZZ CONTEST navazuje na tradici velmi úspěšné mezinárodní soutěže Junior jazz, pořádané do roku 2009. Tato dnes již legendární soutěž měla v naší zemi třináctiletou tradici v jejímž rámci se mohla pochlubit nejen vynikající soutěžní účastí, ale také řadou významných českých a zahraničních osobností jazzové hudební scény, které se staly členy odborné poroty. V této tradici pokračujeme i při skládání poroty Czech Jazz Contestu a ani letošní ročník nebude v tomto ohledu výjimkou. Z hlediska nezávislosti a objektivity poroty však prozatím ponecháme jména, která se v porotě představí na letošním ročníku, v utajení.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

Ubytování v okolí akce Czech Jazz Contest 2014...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)