Přejít na stránky Ticketpro.cz

Karel Kryl - 70 let

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 8.4.2014

8duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypop


Radiožurnál chystá koncert k uctění památky Karla Kryla, v dubnu by oslavil sedmdesátku.

Radiožurnál chystá koncert k uctění Karla Kryla, v dubnu by oslavil sedmdesátku

12. dubna by písničkář Karel Kryl oslavil 70. narozeniny. Připomeňte si ho společně s námi! Radiožurnál na 8. dubna připravil velký vzpomínkový koncert, na kterém zazní ty neznámější, ale i méně známé písně Karla Kryla. Ovšem často v tak trochu netradičním pojetí…

Koncert, který Český rozhlas Radiožurnál pořádá k nedožitým 70. narozeninám Karla Kryla, se koná 8. dubna od 20 hodin ve Velkém sále pražské Lucerny. Písně Karla Kryla zazní v podání Tomáše Kluse, Anety Langerové, Markéty Irglové, Michal Hrůzy, Xindla X, skupiny Divokej Bill nebo Projektu Salome ve spolupráci s Epoque Quartetem a Petrem Maláskem. 

„Karel Kryl je fascinující osobnost, která je vzhledem ke své profesní dráze nezpochybnitelnou součástí rozhlasové historie. I proto jsme se rozhodli zorganizovat vzpomínkový koncert na jeho počest. Současně bychom jej rádi objevili pro mladší generaci našich posluchačů. Proto Lucerna. Proto třeba Tomáš Klus, Divokej Bill nebo Aneta Langerová,“ vysvětluje šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný. 

Půjde o osobní zpověď současných interpretů, slibuje hudební dramaturg

Český rozhlas oslovil interprety, kteří se otevřeně hlásí k odkazu Karla Kryla. Sami si navíc písničky vyberou a podle sebe upraví. „Půjde o osobní zpověď současných interpretů, ve které odhalí, jak vnímají Karla Kryla oni sami. Slibujeme si od toho i stvoření nových rádiových hitů pro současné posluchače, a tedy pokračování šíření Krylova odkazu v nové formě se stejným obsahem,“ říká hudební dramaturg Radiožurnálu a také tohoto koncertu Petr Král. 

Krylův odkaz spojil osobnosti ze světa populární a vážné hudby 

Se zpěváky se na pódiu pražské Lucerny představí Epoque Quartet. Většina jeho hráčů působí v Symfonickém orchestru Českého rozhlasu. 

„Krylova tvorba je kulturně společenský fenomén naší historie. Jsem rád, že se při takové příležitosti scházejí na pódiu výrazné osobnosti ze světa populární i vážné hudby, lidé, kteří ve své tvorbě žánry procházejí a vidí je ve své komplexnosti,“ říká šéf uměleckých těles Českého rozhlasu Jan Simon. 

Koncert vyjde i na CD 

V rámci koncertu pokřtí legendární hlasatel a kolega Karla Kryla ze Svobodné Evropy Pavel Pecháček 2CD se záznamem vystoupení z Mnichova roku 1982, kterým Kryl podpořil polské hnutí Solidarita. Tento nový archivní objev nabídne pod názvem Solidarita 22 písní s vůbec poprvé vydanými Krylovými českými, polskými i německými verzemi jeho songů. Zaznamenán a vydán na CD bude i tento koncert.  

Ke koncertu vznikla i unikátní grafika nejenom plakátu a přebalu CD. Jejím autorem je hudebník, výtvarník a autor Aloise Nebela Jaromír Švejdík alias Jaromír 99. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Karel Kryl - 70 let

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (749 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (828 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (833 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (707 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (565 m)