Přejít na stránky Ticketpro.cz

100C - křest CD Host: I like you hysteric

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 26.3.2014

26březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockelektrounderground křest


Z divokého západu kdysi vzešla skupina s názvem 100°C. Po třetí desce Brant Rock se její členové rozutekli do lesů. Když se po pěti letech opět shledali, navzájem si vyprávěli, co se jim za tu dlouhou dobu přihodilo. Příběhy se potkávaly v prostoru a na jejich průsečících vznikla úvodní óda Freaky Boys. Strunami se propily další narativy a skladby Nobody Feels Good a Eye for an Eye byly vizuálně ztvárněny baskytaristou Ondrou Urbancem. Aktuální klip Eye for an Eye se před nedávnem roztočil na Óčku. Uvidíte jej také v Paláci Akropolis.

Desku produkoval Jakub Johánek ve spolupráci s Alešem Hyvnarem (Al-Yaman, ex-Cartonnage), který se podílel na nahrávkách Toxique, Tara-Fuki, Yellow Sisters, MIKKIM, Mako!Mako nebo KOFE-IN a v minulosti remixoval například slavné Transglobal Underground.

Michal Juřica, kdysi člen mariánskolázeňské dechovky, po návratu z lesa přispěchal na pomoc tvůrčímu týmu Jakub Johánek-Ondra Urbanec a ztvárnil svoje cesty časoprostorem do skladby No More, kterou zároveň nazpíval. Kontrast se, jako ústřední téma barokní hudební kultury, vrací v současné tvorbě 100°C. Historie nás poučila, že o žádnou dobu temna ve skutečnosti nešlo. Stejně to prožívájí i srdcaři Freaky Boys ve stejnojmenné skladbě. Ulovili zlatou rybku, ale nechali ji plavat. A nezapomněli si nic přát.

Čerstvým vzduchem prosáklé nové skladby zapustily pevné kořeny a v horních patrech se nepatrně kývou. Medové vokály Sabiny Feldmanové hladí místy roztrhané trsy hudebního proudu, který je cítit hutnými údery bicí soupravy a subtilními perkusemi Aleše Hyvnara. Pokud je slyšet elektronika, přes kmen šplhá do výšek a sklízí ovoce. Petr Míkovec, autor mnoha remixů 100°C řekl: „Udělám remix na Nodoby Feels Good“. Zapojil se také do skladby Dead Hero, kde si zahrál hlavní roli na melodiku.

Rich Peace je skladba, ve které zaujme především silný duet se členy projektu Kieslowski. 100°C jdou hlouběji, ale když se jich na to zeptáte, možná se podívají na špičky svých bot, vydechnou, usmějí se a odpoví: „Cože? Promiň, už musím jít.“

Jako host zahrají I Like You Hysteric.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 100C - křest CD Host: I...

Žižkovská televizní věžPraha (204 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 605 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (197 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 608 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 413 m)