LiterARTura 2014

Adresa:

Praha 4, Budějovická 1667/64

Termín: 3.3.2014 30.3.2014
Vstupné:

doprovodný program je zdarma

3bře - 30bře celý den

Žánr: festivalpro dětidětskéliteraturafotografie


Již 5. ročník festivalu knihy o umění LiterARTura 2014, který bude od 3. do 30. března probíhat v prostorách obchodního centra DBK Budějovická, nese podtitul Knihy v dobrém světle.

Každý březnový čtvrtek svou fotografickou tvorbu postupně představí fotografové a spisovatelé Antonín Kratochvíl, Michal Petrov, Michal Cihlář a zástupci „Slovenské nové vlny“ Tono Stano, Vasil Stanko, Rudo Prekop a Martin Štrba.

Hosté festivalu

Festival každoročně doplňuje doprovodný program – i letos nabídne každý březnový čtvrtek setkání se zajímavými autory a tvůrci. Jako první se o své zážitky a zkušenosti podělí Antonín Kratochvíl, který představí svou knihu PERSONA, zachycující černobílé portréty slavných hvězd i hvězdiček, obyčejných lidí i skutečných osobností. Doprovodný program pak 27. 3. uzavře setkání s představiteli „Slovenské nové vlny“ 80. let. Na autogramiádu stejnojmenné knihy přijali pozvání: Tono Stano, Vasil Stanko, Rudo Prekop a Martin Štrba. Kniha vychází k výstavě, pořádané Galerií hlavního města Prahy, která poprvé souhrnně zkoumá fenomén silné generace slovenských studentů pražské FAMU, již v polovině osmdesátých let výrazně vstoupili na scénu tehdejší československé fotografie.

Fotografická výstava Ze života kanálů

Za ilustracemi k letošnímu festivalu stojí uznávaný český výtvarník Michal Cihlář, jehož fotografická výstava Ze života kanálů bude k vidění po dobu konání festivalu v DBK Gastro. Dlouhodobý fotosběr „portrétů“ kanálů představí na první pohled snad banální téma zábavně a neobyčejně výtvarně. Výstava je volně přístupná v otevírací době DBK Budějovická.

Speciální program pro dětské publikum

Ani letos nezapomínají tvůrci festivalu na nejmenší návštěvníky. V sobotu 22. března od 14 hodin je pro děti připravena tvůrčí dílna nazvaná KVĚTY PETU. Pod vedením výtvarnice Veroniky Richterové se děti naučí, jak vyrobit z použité PET lahve krásnou květinu a jak ji pak správně vyfotografovat. Tvůrčí dílna je určena dětem od 5 let.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce LiterARTura 2014

VIPliving HouseboatPraha (2.2 km)

Residence TrafickPraha (2.2 km)

Union Hotel PraguePraha (2.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3.7 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2.9 km)