Přejít na stránky Ticketpro.cz

Diana Damrau a Nicolas Testé

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 19.10.2014

19říjen čtvrtek 01:00

Žánr: popfestival


Poprvé v Praze – skvělá německá sopranistka Diana Damrau, „Pěvkyně roku 2008“ (Opernwelt), přijede se svým manželem, francouzským basbarytonistou Nicolasem Testé.

PKF – Prague Philharmonia, Łukasz Borowicz – dirigent

Poprvé v Praze – skvělá německá sopranistka Diana Damrau, „Pěvkyně roku 2008“ (Opernwelt), přijede se svým manželem, francouzským basbarytonistou Nicolasem Testé. Diana Damrau pochází z bavorského Günzburgu. Na přední světová jeviště se vydala z operních domů ve Würzburgu,  Mannheimu a Frankfurtu. Došla až na samý vrchol, do Vídeňské státní opery, newyorské Metropolitní opery, londýnské Covent Garden, milánské La Scaly či na Salcburský festival…

V počátcích své kariéry si získala věhlas zejména díky roli Královny noci z Mozartovy Kouzelné flétny, kterou zpívala ve více než patnácti inscenacích, včetně výše jmenovaných operních domů. V Metropolitní opeře se v sezoně 2007/2008 představila v celé sérii představení Kouzelné flétny střídavě jako Královna noci i Pamina! Dalším příkladem Dianiných unikátních schopnosti je její účinkování v Offenbachových Hoffmannových povídkách v mnichovské Bavorské státní opeře, kde v říjnu 2011 zpívala role všech čtyř hrdinek, od náročné koloraturní Olympie až po mezzosopránovou Giuliettu. V přenosech z Metropolitní opery jsme ji mohli slyšet několikrát, naposledy jako vynikající Gildu ve Verdiho Rigolettovi v únoru 2013 po boku Piotra Beczały.

Diana Damrau přijede do Prahy se svým manželem, francouzským basbarytonistou Nicolasem Testé, a možná i s jejich dvěma syny, letos tříletým Alexandrem a teprve ročním Colynem… Nicolas nejprve ve své rodné Paříži studoval hru na klavír a fagot a také hudební historii, později se ale rozhodl pro pěveckou kariéru. A ta je pozoruhodná! Zpíval na významných festivalech v Glyndebourne a v Aix-en-Provence, v roce 2012 poprvé vystoupil v milánské La Scale. Pravidelně vystupuje v předních evropských operních domech – v Paříži, Amsterdamu, Ženevě nebo Vídni. Před sebou má nyní debuty v Metropolitní opeře a v Bavorské státní opeře.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Diana Damrau a Nicolas...

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)