Tim Burton a jeho svět

Tim Burton a jeho svět

Adresa:

Praha 1, Staroměstské náměstí 13

Termín: 28.3.2014 3.8.2014

28bře - 3srp celý den

Žánr: výstavykresbymodernímalbaskici koláže loutky

Umělci: Tim Burton


Beetlejuice, Střihoruký Edward, Karlík a továrna na čokoládu, Alenka v říši divů nebo Batman. Všechny tyto nesmírně oblíbené kultovní filmy spojuje jedno velké jméno – Tim Burton. Americký režisér a výtvarník – snad největší surrealistický fantasta současnosti – v březnu navštíví Prahu, aby zde osobně zahájil nově koncipovanou výstavu své výtvarné tvorby.

Výstava Tim Burton a jeho svět, která proběhne od 28. března do 3. srpna 2014 v Domě U Kamenného zvonu, nabídne několik set kreseb, maleb, fotografií, skic a sochařských instalací. Výstavu pořádá organizace Art Movement společně s Galerií hlavního města Prahy, pod kurátorským vedením Jenny He a ve spolupráci s Tim Burton Productions.

Hlubinná sonda do Burtonova díla představí všechny dimenze dosavadního tvůrčího úsilí tohoto moderního pohádkáře a poprvé v historii jeho více než čtyřicetileté umělecké dráhy poskytne české veřejnosti zcela ojedinělou příležitost k hmatatelnému setkání s celým bohatstvím Burtonova vesmíru hororových (a zároveň humorně zbarvených) světů.

Umělcovu dřívější výstavu, nazvanou stručně Tim Burton, viděli poprvé v roce 2009 návštěvníci newyorského Muzea moderního umění (MoMA), kde se stala třetí nejnavštěvovanější expozicí v historii této instituce – za pět měsíců jejího trvání ji zhlédlo přes 800.000 návštěvníků.

Pražská výstava bude od ostatních světových zastávek do určité míry odlišná. V podzemí dočasného Burtonova paláce v Domě U Kamenného zvonu návštěvníci sestoupí do obsáhlého archivu především jeho animovaných projektů, krátkých experimentů i jejich obsáhlé dokumentace, a budou tak moci sami prozkoumat zdroje, kterými se autor inspiroval. K vidění budou i dosud nikdy nevystavované kresby, malby, skici, akvarely, koláže i loutky a atmosféru celé expozice dokreslí zajímavá hudba.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tim Burton a jeho svět

Tyn Yard ResidencePraha (170 metrů)

The Emblem HotelPraha (250 metrů)

ValentinskaPraha (374 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (110 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (156 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (679 m)