Festival krátkých filmů Praha

Festival krátkých filmů Praha

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 41

Termín: 16.1.2014 19.1.2014
Vstupné:

70,- Kč

16led - 19led celý den

Žánr: festivaldancesoutěžfilm


Kino Světozor bude v polovině ledna hostit 9. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

Od 16. do 19. ledna 2014 proběhne v sálech pražského kina Světozor již 9. ročník Festivalu krátkých filmů Praha, pořádaný společností Film Servis, jež stojí také za organizací Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

V mezinárodní soutěži se letos opět utká zhruba 20 krátkých hraných filmů do 30 minut z celého světa. O vítězi, který kromě ceny obdrží také finanční bonus ve výši 2000 euro, rozhodne mezinárodní porota, v níž v předchozích letech zasedli například čeští režiséři Jan Svěrák, Jan Hřebejk, David Ondříček nebo Tomáš Luňák. Diváci si i letos budou moci vybrat svého favorita, který získá Cenu diváků.

V ostatních programech festivalu se představí dalších více než 70 krátkých filmů nejrůznějších žánrů, mezi nimiž nebudou chybět vítězné snímky ze světových festivalů ani letošní držitel Oscara pro krátký film. Zvláštní poctu festival letos složí  australské společnosti Blue Tongue Films, tvořené pěticí filmařů, jejichž krátké i celovečerní filmy byly uvedeny na festivalech v Sundance, Cannes či Berlíně nebo nominovány na Oscara. Na svém kontě mají již dvacítku krátkých a pět celovečerních filmů. Tři z nich se objevily v programech předchozích ročníků Festivalu krátkých filmů Praha a celovečerní debut Davida Michôda Království zvěrstev byl uveden také v české distribuci. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival krátkých...

Tyn Yard ResidencePraha (692 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (781 metrů)

The Emblem HotelPraha (806 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (586 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (500 m)