Vánoční festival v divadlech ABC a Rokoko

Vánoční festival v divadlech ABC a Rokoko

Termín: 7.12.2013
Vstupné:

90 -200Kč

7prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: divadlopro dětizdarma


10:00 Divadlo Rokoko Dědečkův betlém (Divadlo rozmanitostí Most)

15:00 Divadlo ABC Hej, mistře! (Divadlo Drak Hradec Králové)

17:00 Divadlo Rokoko Maruška a Duch Vánoc (Malé divadlo / Jihočeské divadlo)

19:00 Divadlo ABC České Vánoce (Městská divadla pražská)

Doprovodný program pro děti i dospělé bude probíhat od 14 do 21 hodin ve foyer Divadla ABC. Informace o festivalu najdete na www.MestskaDivadlaPrazska.cz/Vanocni-festival.

Cena vstupného na jedno představení do 1. cenové zóny 200 Kč, do 2. cenové zóny 150 Kč a do 3. cenové zóny 90 Kč. Na Vánoční festival je také možné využít rodinnou vstupenku (k nákupu dvou vstupenek za plnou cenu jdou dvě děti do 15 let zdarma). Vstupenky zakoupíte na pokladnách divadel ABC a Rokoko nebo online na www.MestskaDivadlaPrazska.cz.

Program festivalu a anotace představení:

10:00 Divadlo Rokoko Dědečkův betlém, pohádka o putování za Ježíškem (Divadlo rozmanitostí Most)

"Dědečkův betlém" diváky zavede do chaloupky řezbáře. Je to vlastně dědeček dvou rozpustilých vnuček. Poklidná zimní nálada naplňuje štědrovečerní pohodu. Nejlepší chvíle postavit betlém z čerstvě vyřezaných figurek a připomenout si pradávný příběh o putování za narozeným Ježíškem. Před zraky zvědavých vnuček tak náhle ožívá nejen příběh, ale také vyřezané figurky a dávné zvyky vánočního období. A to vše je doprovázené vánočními koledami a písněmi, které k příběhům postaviček, jež putovaly do Betléma, bezpochyby patří.

Hrají: Petr Čulík, Tereza Karásková, Tereza Lišková, Emil Preisler, Jitka Raková, Petr Rak, Miloslav Stejskal, Zdeněk Turek a Pavel Zikmund.
Režie, scéna, režie filmových dotáček: Antonín Klepáč, kamera, střih a filmové triky obrazových materiálů: Martin Studecký, kostýmy, program: Marie Stejskalová, návrhy loutek: Vlastislav Brož, hudba: Tomáš Alferi, dramaturgie: Kateřina Fixová.

15:00 Divadlo ABC Hej, mistře (Divadlo Drak Hradec Králové)

Rybova mše vánoční a téma narození Ježíška se v nové inscenaci Divadla Drak originálně propojí s příběhem velkého přátelství a odvahy dvou českých průkopníků lyžařství – Bohumila Hanče a Václava Vrbaty. Odkaz na lidovou tvorbu a tradici betlémů a řezbářství budou moci diváci obdivovat v podobě unikátních mechanických loutek.

Hrají: Ivana Bílková, Johana Vaňousová, Luděk Smadiš, Pavel Černík, Dušan Hřebíček, Filip Huml a Václav Poul.
Režie: Filip Huml, dramaturgie: Dominika Špalková, výprava: Robert Smolík, světla: Filip Poskonka.

17:00 Divadlo Rokoko Maruška a Duch Vánoc (Malé divadlo / Jihočeské divadlo)

Vánoce jsou kousek léta uprostřed zimy. Kdo je včas u stromečku, nezmrzne. Svíčky jsou malá sluníčka a nejvzácnější plody leží na štědrovečerním stole. Pokud pochybujete, doprovoďte Marušku na její cestě za Duchem Vánoc.

Hrají: Stanislava Drápelová, Jiří Šponar, Lucie Škodová a Jan Hönig.
Režie: Zdeněk Jecelín, výprava: Helena Balláková, hudba: Martin Horáček.

19:00 Divadlo ABC České Vánoce (Městská divadla pražská)

České Vánoce nejsou vánoční hrou v klasickém slova smyslu, ale velmi svéráznou adaptací starého známého příběhu, která je inspirována lidovým barokním divadlem, Ladovskými jesličkami a také dnešní většinově ateistickou společností, která Vánoce již dávno nevnímá jen jako svátky slavící Boží narození.

Hrají: H. Bor, V. Fridrich, D. Batulková/E. Nádaždyová, Z. Velen, V. Janků, J. Slánský, K. Lojdová, S. Milková, L. Pernetová, L. Zbranková, L. Jurek, M. Písařík a J. Hána. Dramaturgie: J. Janků, Výprava: M. Rašková, Hudba: T. Kořének a D. Renč. Režie: Petr Svojtka

Doprovodný program v Divadle ABC od 14 do 21 hodin

Andělská besídka – V Divadle ABC od 16 do 17 hodin. Děti, které některému z našich andělů přednesou hezkou básničku, říkanku či zazpívají písničku, budou odměněny něčím dobrým na zub.

Pošta pro Ježíška – Z Divadla ABC půjde pošta přímo Ježíškovi. Děti mohou napsat Ježíškovi dopis, zapečetit ho vlastnoručně vyrobenou pečetí a odeslat ho naší Andělskou poštou do Ježíškových rukou.

Výtvarná dílnička – Pro všechny tvořivé bude určena naše dílnička, kde si děti mohou mimo jiné vyrobit svou vlastní vánoční ozdobu z vizovického těsta, skládat puzzle Českých Vánoc, vyrábět originální vánoční pohledy, vymalovávat vánoční obrázky nebo si z papíru vyrobit sněhovou vločku.

Vánoční trhy

Jako každý rok jsme ke spolupráci na vánočních trzích přizvali neziskové organizace, které budou nabízet své výrobky z chráněných dílen. Mezi jejich produkty se dají nakoupit i velmi milé vánoční dárky. Pro všechny naše diváky budeme mít na našich trzích připraveno i drobné vánoční pohoštění – cukroví, vánočky, horký čaj a pro dospěláky i něco ostřejšího.
 
Stánky neziskových organizací:

Devět životů o. s. – sdružení dobrovolníků, kteří místo klasických útulků si berou k sobě tolik koček, kolik zvládnou a ty u sebe mají tak dlouho, dokud se jim nepodaří najít pro ně nový domov. Hlavním cílem je snížit počet volně žijících koček na únosnou míru (kastrační program) a hledat nové domovy pro opuštěné kočky.
 
Pohoda o. s. – poskytováním sociálních služeb podporuje normální, důstojný a plnohodnotný život občanů s mentálním a kombinovaným postižením, případně organickým postižením mozku v místní komunitě. Jde o služby, které maximálně posilují jejich soběstačnost a vlastní kompetence a respektují jejich osobnost, názory a individuální potřeby.

Trash made – kolekce originálních šperků, módních a bytových doplňků vyrobených z recyklovaných materiálů. Nový život pro staré elektropřístroje.
 
Via Roseta – nový výtvarný, keramický a textilní ateliér v Dejvicích na Bořislavce, který zaměstnává lidi s handicapem. Nabízejí např. dárkové taštičky, krabičky, přání, látkové hračky, medové svíčky, šperky z ovčí vlny, šátky, malé polštářky, magnetky a další.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vánoční festival v...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (845 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (869 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (749 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (422 m)