Přejít na stránky Ticketpro.cz

AghaRTA Prague Jazz Festival: VINX & Friends

Adresa:

Praha 1, Železná 16

Termín: 16.11.2013

16listopad čtvrtek 01:00

Žánr: Worldelektropopfestivaljazz house jungle


Vinx De'Jon Parrette  je perkusista a zpěvák, jehož hudba bývá popisována jako stojící na pomezí jazzu, etnické hudby a soulu.

Vinx De'Jon Parrette  je perkusista a zpěvák, jehož hudba bývá popisována jako stojící na pomezí jazzu, etnické hudby a soulu. Vinxova minulost je pestrá - na sklonku 70. let získal sportovní stipendium na Kansas State University, kde navzdory projevům rasismu dokázal podat druhý nejlepší světový výkon v trojskoku a v roce 1980 měl namířeno na Olympijské hry do Moskvy. I když se Spojené státy rozhodly olympiádu v roce 1980 bojkotovat, Vinx získal místo trenéra na University of Texas a později byl uveden do sportovní síně slávy své domovské Kansas State University. Nakonec ale Vinx v povolání proměnil svoji lásku k hudbě -  po angažmá v kapele Ernieho Wattse později založil vlastní bubenickou skupinu, se kterou se v následujících několika letech účastnil turné různých hudebníků a vrcholem byla spolupráce se Stingem na turné k vydání alba Soul Cages. Vinx následně získal smlouvu u vydavatelství Pangaea Records, kde vydal album Rooms in My Fatha's House jako dojemnou poctu svému otci, který byl v roce 1989 zavražděn na předměstí Inkster v Detroitu. Album získalo značný pochvalný ohlas kritiků a pro svého autora znamenalo průlom v kariéře. Během dalších let Vinx vydal alba I Love My Job, The Storyteller a Lips Stretched Out, na nichž hostovali umělci nejzvučnějších jmen - například Branford Marsalis, Sheryl Crow nebo Herbie Hancock. Současně Vinx skládal také pro významné hudebníky, se kterými často i nahrával ve studiích, například pro Stevieho Wondera. V polovině 90. let založil kapelu Jungle Funk, se kterou několik let strávil na turné po Evropě. Od roku 2006 Vinx vystupuje ve Spojených státech i v zahraničí,  učí na Berklee College of Music v Bostonu a spolu s partnerkou Jennifer Lambert založil společnost Dreamsicle Arts & Entertainment Group, kde vydává vlastní hudbu i alba jiných hudebníků.

Na koncertě v klubu AghaRTA uvede svůj sólový projekt (s využitím v reálu natočených playbacků) a v druhé půlce bude - na vlastní přání - účinkovat s vybranými českými jazzmeny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

28březen čtvrtek 20:00

29březen pátek 20:30

Ivo Blahunek

, Malostranské náměstí 21 Koncert

1duben pondělí 21:00

Tonya Graves Band

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce AghaRTA Prague Jazz...

Tyn Yard ResidencePraha (253 metrů)

The Emblem HotelPraha (345 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (446 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (166 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (192 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (544 m)