Přejít na stránky Ticketpro.cz

European tour 2013: Hogjaw (USA)

Adresa:

Praha 5, Zborovská 7

Termín: 10.10.2013

10říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrock


Již potřetí se objeví v ČR, skvělá americká skupina HOGJAW,aby zde předvedla svou neopakovatelnou show plnou poctivého muzikantství a chytrých,rockových melodií . Special guests: PUMPA, MERLIN & Dan Horyna

TŘETÍ  ZASTÁVKA NASTUPUJÍCÍCH KRÁLÚ JIŽANSKÉHO ROCKU V ČR!

Po úspěšných koncertních zastávkách v letech 2011 a 2012, se již potřetí objeví v České republice, skvělá americká skupina HOGJAW,aby zde předvedla svou neopakovatelnou show plnou poctivého muzikantství a chytrých,rockových melodií . Tvrdé kytarové riffy, silné  melodie a nálehavě znějící zpěv – to jsou hlavní devízy těchto nastupujících králů  stylu, všeobecně označovaného jako jižanský rock. Skvostně navazují na odkaz toho nejlepšího,co Amerika v tomto žánru exportovala – skupin jako Lynyrd Skynyrd nebo Molly Hatchet, ovšem v moderní formě rocku 21.století. Pokud máte rádi hudbu , která má sílu projíždějícího vlaku, jsou tady  právě pro Vás. Přijíždějí z pouštní země Arizony a přivážejí tu nejčistší formu hudby amerického jihozápadu.

Skupina vznikla v roce 2006  a je složena s party přátel, kteří se poznali na střední škole. Po působení v různých skupinách s různými vlivy, k sobě po čase našli cestu a po dlouhém společném zkoušení a jammování si vytvořili svou vlastní neopakovatelnou tvář.

Prakticky celé období let 2009-10 strávili na cestách po Spojených státech – k těm nejvýznamnějším událostem patří například společné koncertování se skupinami jako Cowboy Mouth, Ratt, Helmet, Gin Blossoms, Jimmy Van Zant atd. Jejich debutové album „Devil In The Details“ se umisťuje přední příčce prodeje na CDBABY.com po celé 3 měsíce a jejich videa se vyšplhaly do Top 10 v „OurStage.com“. Album převzalo mnoho evropských a britských distributorů do svých prodejních sítí.

V roce 2010 vydávají druhé řadové album „Ironwood“ a jenom podtrhují úspěch debutu a potvrzují své kvality. Následuje velké evropské turné a o dva roky později další zářez v podobě nového alba „Sons Of The Western Skies“. V současné době startují své 3. evropské turné na podporu zatím posledního,letošního počinu – desky „If It Ain´t Broke..“.

HOGJAW jsou v současné době opravdová špička žánru,uznávaná v celém světě  a jejich strhující vystoupení,plné pozitivní energie patří k tomu nejlepšímu,co v současnosti lze vidět v kategorii „jižanský rock“.

Sestava:

Jonboat Jones – zpěv,kytara

Kreg Self – sólová kytara

Elvis DD – baskytara

Kwall – bicí, zpěv

 

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=ZGWrDEfI_Tc

http://www.youtube.com/watch?v=VfPAIpiWeBg

http://www.youtube.com/watch?v=82h2hyM4DTM

http://www.youtube.com/watch?v=yrYtbWBexsY

 

PUMPA je patrně nejdéle hrající a také nejvýznamnější tuzemská kapela, která žánrové zapadá do škatulky jižanský rock. Jako speciální host vystoupení HOGJAW přichází  představit své zatím poslední album „Masařka“, které vyšlo v loňském roce a jenom potvrdilo pověst české rockové legendy.

MERLIN – skupinu založil charismatický zpěvák Dan Horyna (ex-Vitacit, Pumpa) spolu s kytaristou Markem Podskalským (ex-Arakain) v roce 1988. Od začátku hráli převážně vlastní materiál, v té době výrazně ovlivněný americkým street rockem. V roce 1991 vydávají debutové album „Nevada“, které se záhy  stává platinovým a v roce 1995 vydává Horyna ve spolupráci s Milošem Dodo Doležalem sólové album „Noční město“. V roce 1999 obnovuje Merlin a začínají vznikat nové silné skladby, v čele s asi nejznámější „Tibet“ – skladbou roku 2005 na Radiu Beat. Brzy následuje i vynikající nové album pojmenované právě po této skladbě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce European tour 2013:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (798 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 102 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 558 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (933 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 069 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (780 m)