Venkovní hra Putování Prahou 2 – Podskalí

Venkovní hra Putování Prahou 2 – Podskalí

Adresa:

Praha 2

Termín: 17.4.2023 (pondělí) 31.12.2024
Vstupné:

zdarma

17dub - 31pro celý den

Žánr: ostatní akcevenkovní hra historie procházka zdarma Praha


Venkovní hra Putování Prahou 2, nová trasa PODSKALÍ. Vydejte se za historii i proměnami pražského Podskalí, místa tradičně spjatého se životem u Vltavy. Kdysi vesnice, později součást Nového Města pražského ležící pod skálou, na níž dnes stojí Emauzský klášter. Po staletí byl zdejší život spjat s řekou, avšak počátkem 20. století se Podskalí začalo proměňovat v důsledku rušení dřevařských ohrad, výstavby nábřeží a boření staré zástavby v rámci tzv. asanace. Projděte se, poznávejte, zahrajte si.

Trasa nás provede po stopách historie i života v této zajímavé části Prahy 2. Začínáme u Podskalské celnice, kde má Muzeum hl. města Prahy stálou expozici věnovanou této oblasti. Projdeme ulicemi až na Palackého náměstí a po nábřeží se vrátíme zpět na Výtoň. Připomeneme si některá již zaniklá místa, zdejší život před asanací, nejstarší profesní spolek Vltavan, zakladatele Pražské paroplavby a později primátora, ale i držitele Nobelovy ceny nebo slavného malíře a spisovatele knížek pro děti. V Podskalí je vskutku co obdivovat. Na jednotlivých zastávkách se dozvíte spoustu zajímavostí.

Sbírejte body za správné odpovědi a do do uzávěrky uvedené na webu soutěžte o věcné ceny.

  • Trasa má 10 zastávek (Nové Město),
  • je dlouhá přibližně 1,6 km,
  • projdete ji za necelou hodinu.

Vyrazte sami, s rodinou nebo s přáteli. S chytrým telefonem, nebo s otázkami na papíře. Dokument k vytištění najdete na webu nebo si jej vyzvedněte v informačním středisku úřadu MČ Praha 2. Trasu můžete projít i po částech. Účast je zdarma a pokud dokončíte trasu do uzávěrky uvedené na webu a nasbíráte dostatek bodů, můžete se zúčastnit soutěže o věcné ceny. Doporučujeme, registrujte se na webu a vyplňte své odpovědi sami.

Další informace najdete na putovani.praha2.cz. Přejeme příjemnou procházku, zábavné poznávání a hodně radosti ze hry! Pokud se Vám naše Putování líbí, můžete se vydal po předchozích trasách nebo vyzkoušet jinou letošní novinku na téma JAROSLAV FOGLAR. Připravujeme další trasy v parcích.

VÍCE INFORMACÍ NAJDETE ZDE

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce