Venkovní hra Putování Prahou 2 - Jaroslav Foglar

Venkovní hra Putování Prahou 2 - Jaroslav Foglar

Adresa:

Praha 2

Termín: 3.4.2023 (pondělí) 31.12.2024
Vstupné:

zdarma

3dub - 31pro celý den

Žánr: ostatní akcevenkovní hra historie procházka zdarma Praha


Venkovní hra Putování Prahou 2, nová trasa JAROSLAV FOGLAR. Vydejte se po stopách legendárního spisovatele knih pro mládež, autora Rychlých šípů a dlouholetého skautského vedoucího Pražské Dvojky. Projděte se, poznávejte, zahrajte si.

Trasa vede místy, kde žil a tvořil. Začíná u rodného domu v Benátské ulici na Novém Městě, navštívíte adresy v Nuslích. Projdete parky, kde rád psal, a kde jsou dnes lavičky Jaroslava Foglara. Dojdete k domu v Korunní ulici na Vinohradech, kde žil až do roku 1978. Trasa končí na Žižkově v místě Foglarova posledního pobytu. Na jednotlivých zastávkách si přiblížíte zajímavosti ze života a tvorby člověka, který uchvátil již řadu generací.

Sbírejte body za správné odpovědi a soutěžte o věcné ceny do uzávěrky uvedené na webu

  • Trasa má 10 zastávek (Nové Město, Nusle, Vinohrady, Žižkov),
  • je dlouhá přibližně 7 km,
  • projdete ji přibližně za 2 hodiny.

Vyrazte sami, s rodinou nebo s přáteli. S chytrým telefonem, nebo s otázkami na papíře. Dokument k vytištění najdete na webu nebo si jej vyzvedněte v informačním středisku úřadu MČ Praha 2. Trasu můžete projít i po částech. Účast je zdarma a pokud dokončíte trasu do uzávěrky uvedené na webu a nasbíráte dostatek bodů, můžete se zúčastnit soutěže o věcné ceny. Doporučujeme, registrujte se na webu a vyplňte své odpovědi sami.

Další informace najdete na putovani.praha2.cz. Přejeme příjemnou procházku, zábavné poznávání a hodně radosti ze hry! Pokud se Vám naše Putování líbí, můžete se vydat po předchozích trasách nebo vyzkoušet jinou letošní novinku na téma PODSKALÍ a jeho proměny. Připravujeme další trasy v parcích.

VÍCE INFORMACÍ NAJDETE ZDE

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce