Přejít na stránky Ticketpro.cz

Struny dětem 2013: Písně krysáků a jejich přátel

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 6

Termín: 20.10.2013

20říjen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akce


Kapela Už jsme doma si pro tento výjimečný koncert připravila písně Krysáků a jejich přátel ze známého večerníčku. Můžeš se těšit na nové nebo rozšířené texty, které se do večerníčku nevešly, ale na tento premiérový koncert ano!

Písně Krysáků a jejich přátel - UŽ JSME DOMA

Kapela Už jsme doma si pro tento výjimečný koncert připravila písně Krysáků a jejich přátel ze známého večerníčku. Můžeš se těšit na nové nebo rozšířené texty, které se do večerníčku nevešly, ale na tento premiérový koncert ano! Hostem skupiny Už jsme doma je Michal Šťulík s akordeonem a také UJD se představí v poněkud akustičtější podobě.

Už jsme doma je kapela původně z Teplic, dnes však víceméně pražská. Kromě stovek českých a slovenských koncertů odehrála také stovky koncertů v zahraničí, a to ve 37 zemích na 4 kontinentech. Skupina vydala 7 řadových alb a je zastoupena na desítkách kompilací po celém světě. V posledních 15 letech poměrně často spolupracovala na různých filmových projektech, především ve spojení s loutkovou animací. Natočila hudbu k pohádce O kouzelném zvonu, k filmu Fimfárum a ke 26 dílům večerníčkovského seriálu Krysáci.

Miroslav Wanek je český hudebník, skladatel, textař a básník, ale také hudební režisér, producent nebo pedagog. Původní profesí sklář, ale od revoluce profesionální hudebník, založil v roce 1981 jednu z prvních punkových skupin FPB a napsal pro ni většinu repertoáru, v roce 1985 pak vstoupil do skupiny Už jsme doma a stal se jejím kapelníkem a většinových skladatelem, v posledních 13 letech výhradním. Vedle skládání a textování pro skupinu Už jsme doma se věnoval také hudbě k loutkovým filmům a seriálům. Pokud tyto filmy v sobě obsahovaly písně s textem, byl autorem i těchto textů. V případě seriálu Krysáci se podílel i na scénáři první řady. Dlouhé roky vyučoval hudbu k animovanému filmu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a na pražské FAMU. Vydal také několik knih, např. básnickou sbírku Máj, anebo knihu textů Výlov šuplíka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Struny dětem 2013:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (322 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (804 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 001 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (683 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (445 m)