Přejít na stránky Ticketpro.cz

Struny dětem 2013: Proč bychom se netěšili…

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 6

Termín: 19.10.2013

19říjen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akce


Jaké to vlastně je zpívat tak vysoko jako sopranistky a tak hluboko jako basisté? Co musejí zpěváci udělat, než vůbec začnou zpívat? A mají někdy trému? A jak to dopadne, když si sboristé zazpívají dohromady s publikem?

Proč bychom se netěšili… - PRAŽSKÝ FILHARMONICKÝ SBOR

Nejkrásnější a nejslavnější sborové kousky včetně Händelova Hallelujah, Mozartova Ave verum corpus, Beethovenovy Ódy na radost nebo nejslavnějšího sboru ze Smetanovy opery Prodaná nevěsta. Jaké to vlastně je zpívat tak vysoko jako sopranistky a tak hluboko jako basisté? Co musejí zpěváci udělat, než vůbec začnou zpívat? A mají někdy trému? A jak to dopadne, když si sboristé zazpívají dohromady s publikem?

Pražský filharmonický sbor je špičkovým vokálním souborem s téměř osmdesátiletou tradicí. Mezi jeho koncertní partnery patří nejlepší světové orchestry, např. Berlínská filharmonie, Královský orchestr Concertgebouw v Amsterodamu, Vídeňská filharmonie, Orchestr lipského Gewandhausu, Symfonický orchestr BBC v Londýně, Bostonský a Sanfranciský symfonický orchestr a samozřejmě Česká filharmonie. Pracuje s předními dirigenty, mezi nimiž nechybí Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Jiří Bělohlávek, Pierre Boulez, Riccardo Chailly, Kurt Masur, Riccardo Muti, sir Simon Rattle a Michael Tilson Thomas.

Petr Kadlec je muzikolog, hudební publicista, příležitostný popularizátor hudby. Hudební redaktor a dramaturg Českého rozhlasu 3 – Vltava (2009-2013), autor rozhlasových pořadů o hudbě a jejích osobnostech, spolupracovník časopisu pro klasickou hudbu Harmonie. Narodil se v roce 1980 v Rosicích nad Labem (u Pardubic), vystudoval Ústav hudební vědy na FF UK, kde pokračuje v doktorském studiu. Zajímá se o hudební i kulturní témata u nás i v zahraničí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

29bře - 31břecelý den

Velikonoce 2024 v Zoo Praha

, U Trojského zámku 120/3 Ostatní

31březen neděle 17:00

Italové na Malé Straně

, U morového sloupu Nejsvětější Trojice Ostatní

Ubytování v okolí akce Struny dětem 2013:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (322 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (804 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 001 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (683 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (445 m)